USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Більшість українців не знають, коли вибори та яка система голосування. Опитування

17 Вересня 2020 12:28
Лише третина українців знають дату місцевих виборів, а більшість не знають, за якою системою відбудеться голосування 25 жовтня.

Про це йдеться у даних опитування Соціологічної групи «Рейтинг», пише РБК.

Тільки 35% українців знають точну дату місцевих виборів в Україні. Ще 43% респондентів взагалі не знають, коли відбудуться вибори, 19% знають, що десь у жовтні, але дати не знають, а 3% назвали неправильні дати. Більшість (69%) опитаних не знають, за якою системою відбудуться місцеві вибори 25 жовтня 2020 року. Лише 13% впевнено відповіли, що знають, як відбуватиметься голосування, 18% зазначили, що знають про це частково. Відносно високий рівень обізнаності про системи виборів демонструють старші опитані. Проте серед молодшої вікової групи (18-29 років) майже 80% взагалі нічого не знають про систему виборів.
При цьому 57% респондентів зазначили, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах. Коливаються (50/50) – 19% респондентів, можливо візьмуть участь – ще 9% респондентів. Про малоймовірність участі у виборах заявили 15% респондентів. Відносно високу готовність до участі у виборах проявляють старші категорії населення, жінки, ті респонденти, у кого високий рівень обізнаності про дату і систему виборів.
Результати агрегованого рейтингу партій Соціологічної групи «Рейтинг» показують, що найбільше голосів на місцевих виборах отримають чотири парламентські партії. Однак на виборах до обласних рад їх підтримка менше, ніж на виборах в Раду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
до кандидатів Показати IP 17 Вересня 2020 13:35
5 років ми нікому не були потрібні. А тут за місяць до виборів дуже стали потрібні.ідіть голосуйте...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus