USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Більшість українців вважають загрозу коронавірусу перебільшеною

1 Травня 2024 22:52
В Україні одна з найбільших в Європі кількість згодних із твердженням про перебільшення коронавірусної загрози: 53% згодні з твердженням, 30% не згодні, 16% і згодні, і не згодні. В інших країнах Європи з цим твердженням було менше згодних.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, яке провела Соціологічна група «Рейтинг» у співпраці з інститутом досліджень Gallup International у межах проєкту End of Year-2023.

За даними опитування, загалом у світі майже половина опитаних згодна з твердженням, що загроза коронавірусу була перебільшеною. Ще чверть дала невизначену відповідь «і згодні, і не згодні». Інші або не згодні, або не дали відповідь.

Загалом із твердженням «Я вважаю, що загроза від коронавірусу була перебільшена» найбільше згодні (понад 60%) опитаних у п’яти країнах: Боснії і Герцеговині, Косово, Азербайджані, Румунії і Грузії.

Читати ще: У Нідерландах помер чоловік, який 613 днів хворів на COVID-19

Близький Схід також демонструє високий рівень згоди з тим, що загроза COVID-19 була перебільшеною: Афганістан (62%), Ірак (59%) і Сирія (57%).

Найбільший відсоток не згодних з цим твердженням спостерігається серед європейських країн: це Іспанія, Швеція, Велика Британія та Німеччина.

У США і Канаді майже однаковий відсоток згодних відносно не згодних з твердженням про перебільшення загрози.

Щодо південної Америки, в Мексиці один із найвищих у світі відсотків тих, хто вважає, що загроза від коронавірусу не була перебільшеною. В Аргентині і Еквадорі також схожий показник.

Читати ще: Науковці виявили новий ефект від вакцини проти Covid-19

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) – це щорічне дослідження, започатковане в 1977 році. Відтоді опитування проводиться щороку.

Цього року проєкт проводився в 41 країні світу. Всього було опитано 40 428 осіб. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року було опитано репрезентативну вибірку близько 1000 осіб. В Україні опитування проводила Група «Рейтинг».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus