USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Білий дім підтримав створення 51-го штату в США

20 Квітня 2021 22:32
Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена офіційно підтримала перетворення федерального округу Колумбія в 51-й штат. Передбачається, що штат буде перейменований в штат Вашингтон, Співдружність Дугласа.

Про це повідомляє The Washington Times, пише РБК-Україна.

«Занадто довго понад 700 тисяч жителів Вашингтона, округ Колумбія, були позбавлені повноцінного представництва в Конгресі США», – йдеться в заяві управління бюджетом і адміністративної політики.

Підконтрольна демократам Палата представників на цьому тижні повинна проголосувати за законодавство, яке передбачає, що округ Колумбія отримає одного представника в палаті і двох сенаторів в Сенаті Сполучених Штатів.

Нова адміністративна одиниця буде перейменована на честь американської ікони громадянських прав Фредеріка Дугласа. Федеральні будівлі залишаться поза територією нового штату.

Відзначимо, що Сполучені Штати діляться на 50 штатів (а ті – на округи або їх еквіваленти) і Федеральний округ Колумбія. Також у підпорядкуванні США є ряд острівних територій: Пуерто-Ріко, Віргінські острови, Гуам та інші.

Останній раз нові штати з’явилися в США в 1959 році, коли цей статус отримали Аляска, ставши 49-м штатом, і Гаваї (50-й штат).

Нагадаємо, в січні цього року група демократів в Палаті Представників і Сенаті США внесли законопроект про перетворення федерального округу Колумбія в 51-й штат.

У 2016 році жителі округу Колумбія більшістю голосів підтримали на референдумі зміну адміністративного статусу на штат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага Показати IP 20 Квітня 2021 23:05
Цікаво, яка територія буде 52 штатом? Чи, можливо, вже є (неофіційно)?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus