USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

БК «Старий Луцьк» вийшов до фіналу Першої ліги. Фоторепортаж

25 Квітня 2018 08:00
Здолавши баскетбольний клуб «ДіДіБао» з Кам’янця-Подільського (84:78) у другому матчі плей-оф Першої ліги чемпіонату України, БК «Старий Луцьк - Університет» вийшов до фіналу турніру.

Матч відбувся 24 квітня у спорткомплексі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Так, у першому поєдинку півфіналу у Кам’янці-Подільському попри те, що лучани протягом всього матчу мали перевагу, кінцівка видалася вкрай важкою – баскетболістам з Луцька вдалося здобути мінімальну перемогу – 76:78.

Поєдинок у Луцьку міг як подарувати путівку у фінал «Старому Луцьку», так і залишити шанси «ДіДіБао» на боротьбу за вихід у фінал вже у наступному матчі.

Вже на початку стартової десятихвилинки лучани показали, хто в домі господар, - спочатку Коцько закинув трьохочоковий, вивівши «Старий Луцьк» вперед, а згодом «трьошки» позакидали Швагринський та Федчук. Відмітимо, що гості не поспішали складати зброю і намагалися відповідати забитими очками у тій же кількості, хоча й на другу чверть команди виходили за рахунку 24:19. Зауважимо, що в середині чверті травму отримав один з лідерів луцької команди Петро Глушко, тож до кінця гри на майданчику він не з’являвся.

Друга десятихвилинка подарувала вболівальникам неймовірні емоції, адже прохід від Федчука та два з фолом досвідченого Салтовця дозволили лучанам відірватися на 10 очок – 29:19. Вже згодом черговий трьохочковий закинув Володимир Коцько, що ще збільшило перевагу господарів. До слова, Володимир закинув 4 з 6 дальніх кидків за матч. Попри відрив у 16 очок, кам’янець-подільцям вдалося зібратися та скоротити відрив – 39:34. Тренер лучан Володимир Журжій серйозно поговорив зі своїми підопічними під час тайм-ауту, однак на велику перерву лучани пішли не за такої переваги, якої їм хотілося б, - 44:40.

У третій чверті лучанам вдалося взяти гру під контроль та збільшити відрив до 8 очок – 69:61. Відзначимо у цій десятихвилинці вдалі дії Салтовця, який закинув 2 з фолом, та «трьошку» від Федчука. Зокрема, Олег Салтовець став найрезультативнішим гравцем у лучан – до 23 очок він додав 14 підбирань, по 7 біля своєї та корзини суперника.

Остання десятихвилинка обіцяла бути дуже цікавою та важкою для обох команди: «ДіДіБао» намагалося відповідати забитими очками на кожну вдалу атаку лучан. Дещо розрядив обстановку Швагринський, закинувши три очки. За 3 хвилини до завершення поєдинку Федчук «трьошкою» збільшив перевагу господарів до 13 очок, однак за півтори хвилини відставання скоротилося до 5 очок, проте баскетболістам з Луцьк все ж вдалося взяти гру під контроль, тож в підсумку вони святкували перемогу 84:78 та вихід до фіналу Першої ліги чемпіонату України.

Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus