USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Блаженні гнані за правду»: у Луцьку молилися за загиблих журналістів

16 Вересня 2019 11:47
У Луцьку відслужили панахиду у пам'ять про журналістів, смерть яких пов’язують із професійною діяльністю.

Заупокійна літія за загиблими і померлими працівниками ЗМІ відбулася у День пам’яті українських журналістів, 16 вересня, у луцькому Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Зазначимо, що захід відбувся з нагоди чергової річниці вбивства Георгія Гонгадзе.

«Сьогодні ми зібралися у храмі, щоб пом’янути усіх загиблих та померлих журналістів – людей, які боролися за правду. А нам, живим, Господь допомагає триматися, адже ця праця – дуже важлива для нашого суспільства. Вічна пам'ять усім спочилим. Блаженними є гнані за правду, бо їхнє є Царство Небесне», - зазначив під час проповіді голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.
«Це була молитва за тих колег, кого немає з нами. Я сподіваюсь, що колись нащадки прийдуть і будуть молитися за нас. Це – закони життя. Священник сказав, що «блаженні - гнані за правду». Правди ж ніхто не любить. Влада змінюється, а журналісти повинні залишатися тією незалежною організацією, тією структурою, яка повинна казати правду. Убезпечити себе від небезпеки неможливо. Якщо хтось захоче налякати, натиснути чи «прибрати» журналіста – він це зробить», - зазначив журналіст газети «Волинь» Костянтин Гарбарчук.
Разом із тим журналіст «UA: Волинь» Павло Мельничук зауважив, що праця журналіста є нелегкою, особливо в нашій країні, коли держава перебуває в умовах війни.

«Ми бачимо свідчення в Інституті масових інформацій, що вказують на тиск на журналістів. Хоча Волинь у порівнянні з іншими областями ще має досить помірні показники. Хотілося б, щоб такого не було, а люди могли спокійно працювати, без утисків, а особливо без порушення прав людини», - каже журналіст.
Нагадаємо, у 2019 року волинська журналістика зазнала великих втрат. Так, 7 березня 2019 року після тривалої хвороби на 72 році життя пішов з життя відомий волинський журналіст Роман Олександрович Флішаровський. А 8 березня цього року в аварії поблизу ресторану «Альтаміра» загинув відомий волинський журналіст ТРК «Аверс» Юрій Яцюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 16 Вересня 2019 12:12
Про Олеся Бузину теж згадували?
Справедливість до Лучанин Показати IP 16 Вересня 2019 12:32
Поіменно згадували волинських журналістів. Але молилися за всіх. А якщо за всіх, то і за Олеся Бузину теж.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus