USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Близькі до Трампа бізнесмени намагалися змінити керівництво «Нафтогазу»

7 Жовтня 2019 08:58
Група бізнесменів, повʼязаних з президентом США Дональдом Трампом і його особистим адвокатом Руді Джуліані, намагалася змінити керівництво НАК «Нафтогаз України», повідомляє Theбабель з посиланням на Associated Press.

«Це коло бізнесменів і донорів республіканців рекламувало звʼязок з Джуліані і Трампом, намагаючись призначити нове вище керівництво великої державної газової компанії України. Їхній план полягав у тому, щоб потім направити вигідні контракти в компанії, контрольовані союзниками Трампа», — розповіли агентству два джерела.

За їхніми даними, в центрі цих зусиль стояли три бізнесмена — два уродженці СРСР Лев Парнас і Ігор Фруман, а також нафтовий магнат з Бока-Ратон (штат Флорида) Гаррі Саджиант.

Згідно з планом бізнесменів, гендиректор «Нафтогазу» Андрій Коболєв повинен був бути замінений іншим топменеджером компанії Андрієм Фаворовим. Однак, цей план був зірваний тим, що Петро Порошенко програв президентські вибори Володимиру Зеленському.

Після цього, за даними співрозмовників агентства, міністр енергетики США Рік Перрі докладав зусиль, щоб змінити управлінську команду «Нафтогазу». Зазначається, що не відомо, чи була спроба Перрі змінити членів ради директорів «Нафтогазу» узгоджена з оточенням Трампа і Джуліані, які наполягали на аналогічному.

У травні про візити в Україну Парнаса та Фрумана розповідав бізнесмен Ігор Коломойський. «В Україні діють два пройдисвіти, які перебувають під слідством США. Одного прізвище Лев Парнас, іншого — Ігор чи то Фруман, чи то Фурман. І вони ходять по Україні, беруть з людей гроші і розповідають, що близькі до пана Джуліані і вирішать з паном Луценком будь-яке питання», — розповідав бізнесмен.

Коломойський додав, що вказані особи приїжджали до нього в Ізраїль і «розповідали, як треба спілкуватися із Зеленським». «Я сказав, що не маю стосунку до Зеленського, після цього вони зникли, і тут [в Україні] почалися всі ці провокації щодо Джуліані», — зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus