USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Богдан» виготовлятиме трамваї

15 Грудня 2011 15:46
У Луцьку виготовлятимуть трамваї. Білорусь та Росія постачатимуть обладнання.

Про це повідомляє УНІАН.

Корпорація «Богдан», компанія «Белкомунмаш» (Білорусь) і компанія «Росукрелпром» (Росія) створили консорціум з виробництва трамваїв в Україні.

Презентація нового трисекційного швидкісного трамваю з низьким рівнем підлоги пройшла в рамках засідання Міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва під головуванням першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва і першого заступника прем’єр-міністра Республіки Білорусь Володимира Семашка.

Як зазначив у ході презентації президент корпорації «Богдан» Олег Свинарчук, планується, що локалізація виробництва перевищить 50%, що дозволить поставляти цю продукцію не тільки на внутрішній ринок, а й на експорт.

У свою чергу, як зазначив віце-президент корпорації «Богдан» Володимир Гунчик, згідно з домовленостями, виробництво корпусів трамваїв буде проводитися на виробничому майданчику корпорації «Богдан» у Луцьку, а «Белкомунмаш» і «Росукрелпром» постачатимуть все необхідне обладнання для виробництва трамваїв. При цьому він додав, що остаточне складання трамваїв буде проводитися в Києві на потужностях одного з транспортних підприємств.

Також Гунчик додав, що потужності корпорації «Богдан» дозволяють виробляти до 100 корпусів трамваїв у рік.

За його словами, вартість нового 25-метрового трамваю становитиме близько 2 мільйонів доларів. При цьому Гунчик зазначив, що вартість аналогічного трамваю виробництва компанії Skoda становить 2,8 мільйонів євро.

Він також додав, що серійне виробництво трамваїв консорціум планує розпочати вже в наступному році. На 2012 рік заплановано виробництво як мінімум 20 нових трамваїв.

Трамвай двостороннього руху серії 843 має модульну конструкцію кузова, сучасний дизайн, низький рівень підлоги, входи у вагон оснащені пандусами для пасажирів з обмеженими можливостями.

Пасажиромісткість трамваю складає 248 місць, з яких 66 – місця для сидіння. Новий трамвай обладнаний кліматичними системами (кондиціонер, підігрів) і дозволяє економити до 50% електроенергії в порівнянні з тими, які експлуатуються в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
igor Показати IP 15 Грудня 2011 16:12
Коли будуть вже виготовляти літаки???
Zozulechka Показати IP 15 Грудня 2011 20:10
Чи БТР-и..))
VCS Показати IP 15 Грудня 2011 20:17
Ну все - пора по Луцку рельсы прокладывать! :)
ЛУАЗ Показати IP 15 Грудня 2011 21:42
А випробування проводитимуться на схилах Карпат.
Igor_vt Показати IP 15 Грудня 2011 22:08
Порошенку байдуже що виробляти: продукує все підряд - від плавучих кранів (потоплений "Захарій") до ВЖЕ трамваїв. А з німцями МАN хоч один зібрали? чи ну н.х.?
Taras Now Показати IP 16 Грудня 2011 05:03
Хай би спочатку до ладу довели ті тролямбуси, що ЛПЕ впарили під договори лізінгу!
СВС Показати IP 16 Грудня 2011 14:25
Пора подумать о трамвайной линии в Луцке....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus