USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Борошно, горох та м’ясні консерви: у Луцьку видають адресну допомогу малозабезпеченим

4 Серпня 2022 16:52
Мішок борошна, горох та консерви – такий набір продуктів отримають родини, яких визначили соціальні працівники терцентру в Луцьку. Соцпрацівники наголошують: їхати за ними не потрібно, адже допомога адресна.

274 родини отримають продукти з рук соціальних працівників терцентру, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Тетяна Романчук - одна з тих, кому належить такий продуктовий набір. Жінка є опікункою 28-річного онука, який з народження прикутий до ліжка і має першу групу інвалідності. Лучанка розповідає, що доньку поховала і нині опікується онуком сама.

«Доглядаю за ним. Його треба і нагодувати, і прибрати за ним, він як мала дитина. Сам не їсть, часто хворіє. Це дуже тяжко, тому що більше немає нікого. Тим більше, що померла дочка. Їй було 48 років», – каже пані Тетяна.

Читати ще: Щоб не було черг: хто отримає в Луцьку допомогу від ООН і куди треба йти

Жінка таку допомогу отримує вперше.

«Суттєво, тушонка ще там. Аж здивувалась: ніколи нічого не виділяли, і ніхто ніколи йому нічого не давав», – додає Тетяна Романчук.

Борошно і горох Луцька громада отримала від ООН, а консерви – від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Проте спеціально їхати за продуктами не потрібно, зазначила директор терцентру Луцької громади Галина Шатецька.

«25 кілограмів борошна, 5 кілограмів гороху і від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» три банки м’ясної консерви. Першочергово видаємо такий набір родинам, де є особи, які судом визнані недієздатними. Таких у нас є 274 особи, ми їм телефонуємо. Хто сам може – приїжджає сюди, а решту будемо доставляти автомобілем», – пояснює вона.
Читати ще: Горох, борошно, консерви: у Луцьку видають продовольчу допомогу малозабезпеченим

У всіх людей, які прийшли за продуктовими наборами, за плечима непрості долі. Та тішить, що, всупереч несприятливим життєвим обставинам, вони знаходять у собі сили жити далі.

«Допомога суттєва. В мене дочка інвалід, це я на неї отримала, та і нас багато в сім’ї є. У неї двоє дітей, ще мама моя. Дякувати Богу, що дають нам допомогу. Я дуже вдячна», – каже лучанка, яка отримала продукти.

У міському терцентрі додають: допомога надходитиме у кілька етапів, тож лучан просять набратися терпіння та чекати дзвінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus