USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Боже, єдності нам дай»: у Луцьку відбулася мистецька година до Дня Соборності України. Фото, відео

21 Січня 2020 18:40
Духовно-творчий захід «Соборність Духу, Розуму і Серця» пройшов у культурно-мистецькому центрі «Красне». Гостями свята були члени обласної організації Українського товариства сліпих.

Концерт, який відбувся сьогодні, 21 січня, розпочався з екскурсу у минуле нашої держави. Ведучий заходу нагадав усім не лише про ті буремні часи, коли об’єдналися дві частини України, але й підкреслив доленосність нинішнього відрізку історії. Адже багато в чому тогочасна ситуація нагадувала сьогодення нашої держави.
Музичні вітання гостям свята – членам обласного осередку УТОС, підготували вихованці та учасники музичних колективів КМЦ «Красне». Заслужена артистка України Алла Опейда розповідає, що ідея творчого заходу нерозривно пов’язана з пам’яттю про минуле. А також із бажанням принести людям радість і святковий настрій.
Поділився своїми враженнями від концерту і голова правління Волинської обласної організації Українського товариства сліпих, представник Національної Асамблеї людей з інвалідністю України по Волинській області Юрій Симончук. Члени організації щомісяця збираються на культурні заходи, адже спілкування для людей з вадами зору є надзвичайно важливим. То ж сьогодні, у час, коли завершується новорічно-різдвяний період, дійство можна символічно назвати «Зустрілися – то поколядуймо». Свято повинне бути таким для всіх, підкреслює, Юрій Симончук. Тому після урочистої години, з вітальними словами завітають і до людей, які обмежені у пересуванні.
Висловив Юрій Прокопович і щиру подяку директорці КМЦ «Красне» Аллі Опейді за можливість щоразу збиратися у цих стінах – спілкуватися та проводити різноманітні заходи.

Закінчилася мистецька година, як і годиться – колядками і щедрівками. З таким музичним подарунком завітали до гостей священники. Вони привітали з народженням Спасителя, передали вітальні слова від вищого духовенства та виконали духовні твори. Зал не лише щиро дякував за кожен, але й разом просив у Бога «літа щасливії нашій славній Україні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus