USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Володимир відгуляв «скорочений» фестиваль. ФОТО. ВІДЕО

2 Серпня 2011 09:45
Майже без половини запрошених виконавців та традиційного «Володимирського узвозу» 29 і 30 липня у місті Володимирі-Волинському пройшов уже ХVIII-й Міжнародний молодіжний фестиваль «Володимир-2011».

Фестиваль скоротили на один день – у зв’язку з оголошеною в неділю 31 липня жалобою.

Традиційно у рамках фестивалю відбувався Всеукраїнський конкурс молодих виконавців сучасної української пісні. Одночасно із цим упродовж суботнього дня в різних частинах міста проводились розважальні та культурні заходи.
Так, для «неформальної» молоді біля Культурно-мистецького центру ім. Т.Г. Шевченка танцювальний гурт «M-jump» організував так звані «денс-батли». Учасники гурту змагалися за визнання публіки: та голосувала кольоровими картками.




Натомість на стадіоні «Олімп» шанувальники спорту мали можливість отримати задоволення від Міжнародного турніру з футболу серед ветеранів на «Кубок Володимира 2011». У змаганні перемогла польська команда «Привацяж» із міста Грубешів, змагаючись із АФК «Володимир», «Турія» та ФК «Кобрин».



Особливу світську увагу привернуло дефіле мод у КМЦ ім. Т.Г. Шевченка. Відомі у Володимирі дизайнери Катерина Яголда » та Лілія Пшоннік та їх колеги влаштували показ своїх робіт, які розділили на три тематичні частини: «Вечірня сукня», «Соняшник», «Ми – українці. Українське завжди в моді».




Фестиваль відкрили близько дев’ятнадцятої години вечора у суботу на головній сцені, що у парку «Слов’янський». Заважав сильний дощ, який розганяв і так невелику кількість глядачів. Тому вступне слово міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка мало хто чув.
Упродовж півтори години кількість глядачів зменшувалась – дощ не вщухав.






Цього року на сцені Володимира презентували свою творчість кілька місцевих гуртів: «Тринакрія» , «Інші» , «ЕтнаТЕРРА» тощо.





Останній відзначився оригінальністю виступу: музиканти гурту грали на волинці, сопілці, скрипці та електрогітарі з барабанами. Незвичайне поєднання гри таких інструментів супроводжувалось вогняним міні-шоу, що його відпрезентував відомий у Луцьку майстер під псевдонімом Сільвер.
Серед гостей фестивалю були гурти «Zapaska» (м. Київ)



та луцький гурт «Ріплей».


Вже ближче до дев’ятої вечора у мітці розпогодилося, і глядачів побільшало. Вони саме потрапили на виступ івано-франківського гурту «КораЛЛі», відомі своєю музикою з використанням трембіти.



Через недільний траур організатори фестивалю скоротили програму фестивалю та перенести кілька запланованих заходів із неділі на суботу.
«Врегулювати, скласти програму на сьогодні (суботу – «ВН») і зв’язатися з партнерами і просто порозумітися чисто по-людськи», - пояснив форс-мажорні обставини під час фестивалю один із його організаторів Андрій Шоцький.
Так, в один день виступили два хедлайнери фестивалю, які б мали виступати у різні дні: дует «Світязь» та гурт «Тартак». Наприкінці вони заспівали разом «Ні, я не ту кохав».



Наступного ж дня традиційне свято «Володимирський узвіз» пройшло без музики та фольклорних колективів, і закінчилося ще в середині дня. Все, що наприкінці про нього нагадувало - хіба кілька торгових яток народних майстрів.

Кошторис цьогорічного «Володимира-2011» становив 140 тисяч гривень. Проте частину не витрачених коштів, передбачених на інших виконавців, які б мали виступати у неділю, повернуть спонсорам, - кажуть організатори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
свій- місцевий Показати IP 2 Серпня 2011 15:24
А гроші на проведення цього "фестивалю" збирали -здирали під примусом покарання з міцевих володимир-волинських підприемців по повній програмі з розрахунку ,що " дійство" відбуватиметься три дні. Отож виникає проблема:хто ж тепер підприемцям міста поверне гроші які не були повнісю використані? А може їх вже роздерибанили місцеві депутати? Тож слово за контролюючими органами
ад Показати IP 2 Серпня 2011 22:33
Петро Даниловичу, вас ворд Сатанюком обізвав:) Обидна, да?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus