USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Брак фізичної активності може призвести до смерті до 5 млн людей на рік, – ВООЗ

28 Листопада 2020 08:00
Щорічно можна уникнути до 5 мільйонів смертей у всьому світі, якщо люди будуть бігати, гуляти і просто більше рухатися.

Про це повідомило агентство Associated press з посиланням на оновлену версію інструкції Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в сфері фізичного здоров’я, пише Українська правда. Життя.

Цей документ вказує, що кожні 25% дорослих і 80% підлітків не отримують достатньої фізичної активності, і ця ситуація ускладнюється через COVID-19.

ВООЗ рекомендує як мінімум 2,5 години середньої або високої фізичної активності для дорослих в тиждень і по годині в день для дітей і підлітків.

Регулярна фізична активність важлива для запобігання серцевого нападу, діабету і раку; вона також допомагає проти депресії і тривожності, покращує роботу мозку.

«Фізична активність будь-якого типу і тривалості може поліпшити здоров’я і самопочуття, але чим більше, тим краще», – заявив директор департаменту ВООЗ з питань зміцнення здоров’я Руедігер Крех.

Якщо ви проводите багато часу сидячи, на роботі або в школі, вам потрібно більше фізичної активності, щоб протистояти руйнівним наслідкам пасивного способу життя, зазначив він.

Доктор Фіона Булл, яка очолює відділ фізичної активності у ВООЗ, сказала, що в документі вперше дають поради щодо малорухомої поведінки.

Вона додала, що раніше експерти вважали, що потрібно займатися фізичною активністю періодично не менше 10 хвилин.

Але все більше науковців схиляються до думки, що справді дуже важливо приділяти хоча б 150 хвилин фізичній активності в тиждень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus