USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Бразилія задіяла армію для гасіння масштабних пожеж в Амазонії

26 Серпня 2019 09:29
У неділю президент Бразилії Жаїр Болсонаро санкціонував військові операції в семи штатах країни для боротьби з вируючими пожежами у лісах Амазонії, у відповідь на запити місцевих урядів про допомогу.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Болсонаро також повідомив про прийняття пропозиції прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху про надання літака і спеціалізованої підтримки для операцій з гасіння пожеж.

Наразі бразильські військові літаки скидають воду на палаючіий ліс. В гасінні пожеж задіяні понад 43 тисяч солдатів.

За даними агентства космічних досліджень INPE, по всій Бразилії до 24 серпня зареєстровано близько 80 тисяч пожеж, що є найвищим показником принаймні з 2013 року. Наскільки вони масштабні можна переглянути у мапах та графіках.

Нагадаємо, раніше бразильські штати Пара, Рондонія, Рорайма, Токантінс, Акко і Мату-Гросу, Амазонас звернулися з проханням про військову допомогу в гасінні пожеж в Амазонії.

Пожежі викликали протести по всьому світу і стали головною темою для занепокоєння на зустрічі G7 в Біарріці на півдні Франції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus