USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Британія може отримати безвіз з ЄС незалежно від результатів Brexit

30 Січня 2019 07:40
Комітет Європейського парламенту запропонував надати громадянам Великої Британії можливість без віз подорожувати в Європу після виходу країни з Євросоюзу. При цьому, запровадити такий базвіз пропонується не залежно від того, яким буде Brexit.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters, відповідне рішення було схвалене під час анонімного голосування в комітеті. Тепер його повинні підтримати також євродепутати під час голосування в Європарламенті наступного місяця.

Видання зауважує, що дуже вірогідно, що вони теж підтримають пропозицію. Але на цьому процес не закінчиться. Єврокомісія і Рада ЄС теж повинні схвалити безвіз для британців.

Reuters нагадує, що візова лібералізація ЄС зазвичай стосується лише коротких подорожей строком до трьох місяців. Вона зараз стосується громадян близько 60 країн світу, зокрема, України. Безвіз розроблений для спрощення туристичних і ділових поїздок, однак не дає права працювати в країнах ЄС.

Нагадаємо, Європарламент розраховує найближчим часом почати процедуру схвалення угоди про Brexit, про яку домовились Лондон та Брюссель.

Британський парламент відхилив рекордною кількістю голосів угоду про Brexit, про яку Тереза Мей домовилася в Брюсселі. 21 січня прем’єрка представила новий план подальших дій, але він практично не відрізняється від її попередніх пропозицій, за винятком кількох змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus