USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Британія передасть Україні високоточні бомби, – ЗМІ

24 Квітня 2024 15:12
Велика Британія вперше надасть Україні авіабомби Paveway IV у рамках нового пакета військової допомоги.

Про це повідомив журналіст ВВС Джонатан Біль у соцмережі, передає Кореспондент.

«Остання партія військової допомоги Великої Британії Україні включатиме бомби Paveway IV», – повідомив він.

В одному з коментарів до цього посту вказано, що тепер Росія може попрощатися з Кримським мостом.

Paveway IV – це найсучасніша версія авіабомби у сімействі Paveway. Її розробила компанія Raytheon UK. Високоточний боєприпас вагою 230 кг може вражати цілі за допомогою GPS, лазерної цілевказівки або комбінації обох. В його основі лежить модифікована авіабомба Mk 82 із підвищеною пробивною здатністю.

Читати ще: Норвегія надасть громадським організаціям в Україні майже $6,4 мільйона

Ці бомби можуть використовуватися з різних бойових літаків, включно з Harrier GR9, Panavia Tornado, Eurofighter Typhoon і F-35.

Наразі невідомо, який літак Повітряних сил України може стати носієм таких авіабомб. Проте Paveway IV за своїми характеристиками схожа на американські JDAM та французькі Hammer. В обидвох випадках боєприпаси інтегрували на винищувачі Су-27 і МіГ-29.

Нагадаємо, напередодні у Великій Британії оголосили про рекордний пакет військової допомоги Україні на 500 млн фунтів. Серед іншого він включатиме понад 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети Storm Shadow.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus