USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Британії сьогодні розпочнуть випробовувати вакцину від коронавірусу на людях

23 Квітня 2020 08:59
Сьогодні, 23 квітня, у Великобританії розпочнуться до випробування вакцини проти коронавірусу на людях. При цьому випробовуватимуть одразу дві вакцини, над якими працювали різні команди вчених.

На першому етапі вакцину випробують на 500 добровольцях. Їх розділять на дві групи. Одна отримає вакцини, над якою працювали вчені Оксфордського університету. Друга частина отримає вакцини, яку розробили в Імперському коледжі Лондона. Про це заявив міністр охорони здоров'я Метт Хенкок, повідомляє Sky News, передає 24 канал.

Вчені будуть відстежувати стан вакцинованих добровольців до середини травня. Головне – чи не заразяться вони коронавірусом. Якщо все буде успішно, то другий етап включатиме вже тисячу добровольців.

Обидві команди вчених отримають щонайменше по 20 мільйонів фунтів з держбюджету на ці випробування.

Відзначимо, що в Оксфорді вчені заявляли про 80% успіх їх вакцин. І вони готові розпочати виробництво вакцин ще до закінчення випробувань, щоб до вересня в них було готово один мільйон доз.

Оксфордська вакцина отримала назву ChAdOx1 nCoV-19. Вона виготовлена з нешкідливого вірусу шимпанзе, який був генетично модифікований для перенесення частини коронавірусу.

Натомість в Імперському коледжі Лондона ще в лютому розпочали тестувати вакцини на тваринах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Небайдужий Показати IP 23 Квітня 2020 10:00
Ну все людство спасенне Про вред нам ніхто нескаже будуть хвалити ней Ате що людей буде помирати ще більше Відней то нам ніхто нескаже Нас будуть просто унічтожати Люди забийте в Інтернеті все в вільному доступі статистика за Любу прививку Скільки хворіє привитих і скільки не привитих нас просто дурять
Хак мозку до Небайдужий Показати IP 23 Квітня 2020 11:59
Перш ніж писати критичні зауваження, вивчіть хоча б граматику для початку. Ну а щодо вакцини, то її для вас і так не вистачить, заспокійтесь.
Небайдужий до Хак мозку Показати IP 23 Квітня 2020 15:26
Те чи вистачить чи ні мене не цікавить Мені жалко тих людей яких вона зкалічить Чи забере життя І нам цього ніхто нескаже а будуть тількі хвалити Оце буде дуже жалко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus