USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Будівництво у «Старому Луцьку» треба погоджувати, — фахівець

25 Вересня 2012 16:02
Проблему забудови історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» має вирішувати експертно-консультативна рада. А до її складу повинні увійти, зокрема, краєзнавці, історики, архітектори, археологи та художники.

Таку думку 25 вересня висловив начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури мерії міста Сергій Годлевський під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

За словами Годлевського, одним із важливих питань, які потребують вирішення заради розвитку Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», є встановлення правил забудови заповідника. Заради цього потрібно створити спеціальну експертно-консультаційну раду, яка погоджуватиме будівництво у старій частині міста. «Старе місто у такому стані, як воно є зараз, не може існувати», - упевнений посадовець.

А для того, щоб зацікавити інвесторів та підприємців у діях, спрямованих на розвиток «Старого Луцька», можна влаштувати для них щось на кшталт «податкових канікул».

Загалом, щодо будівництва у Старому місті, Годлевський переконаний, що треба встановити, хто є власником, співвласником чи орендарем усіх пам’яток місцевого та національного значення, котрі знаходяться у межах заповідника, і повідомити їх імена громадськості. Мовляв, необхідно визначити умови користування об’єктами культурної спадщини і контролювати їх власників та орендарів.

Окрім того, потрібно чітко визначити, кому підпорядкований заповідник: місту чи області. Адже фінансування Державного заповідника здійснює Волинська ОДА, а користується його послугами місто.

За словами Годлевського, питання існування Центрального ринку у такій формі, яким він є зараз, теж потребує вирішення. Натомість доцільніше було б перебудувати так званий Старий ринок. Зокрема Годлевський зазначив, що на його місці можна влаштувати заклади різних кухонь світу, мистецькі крамниці та «співоче поле» із великою декорованою сценою.

Тож заступник голови комісії Наталія Бунда запропонувала внести до проекту рішення пункт, яким рекомендувати керівництву Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» разом із відділом охорони культурної спадщини управління культури міської ради розробити стратегію розвитку заповідника до 2020 року.
Врешті, члени депутатської комісії вирішили взяти таку інформацію до відома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 25 Вересня 2012 16:10
Конечно надо. Там полно разрушенных зданий, просто ужас.
kotyk Показати IP 25 Вересня 2012 17:38
це найкращий результат комісії - "взяти інформацію до відома")))
тарас Показати IP 25 Вересня 2012 21:06
руки прочь от рабана!
барабашка Показати IP 26 Вересня 2012 12:05
Зокрема Годлевський зазначив, що на його місці можна влаштувати заклади різних кухонь світу, мистецькі крамниці та «співоче поле» із великою декорованою сценою. Так там є співоче поле під назвою "Залатой Гара".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus