USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Будні луцької ДАІ: суперечки, техніка та Youtube. ФОТО

4 Травня 2012 13:37
З чого розпочинається робочий день співробітників луцького відділку ДАІ? Чим завершується? Чим саме займаються патрульні під час курсування містом? Яким обладнанням користуюся правоохоронці під час служби? Що думають про критику їх праці?
Аби дізнатися це та багато іншого, журналіст «ВН» 3 травня «покатався» Луцьком з екіпажем дорожньо-патрульної служби.

Інспектор міського відділку ДАІ, прапорщик міліції Євген Кравчук розповів, що нині обласним центром вдень курсує три екіпажі, а вночі – два. «Робочий день розпочинається з інструктажу. О 08.00 ми виїжджаємо в місто і рухаємося по визначеному маршруту», - каже він.

Такою кількістю патрульних авто охопити обласний центр доволі складно. На думку інспектора міського відділку ДАІ, прапорщика міліції Юрія Мельничука, для цього потрібно, принаймні, шість екіпажів. «У нас відбулося скорочення штатів», - пояснює він.

До речі, нині, у зв’язку з вибухами в Дніпропетровську, співробітники інспекції несуть посилену службу. Замість звичних 8 годин, екіпажі працюють по півдоби.

Маршрути, якими рухаються авто ДПС, інколи змінюються. «Відповідно до ситуації на луцьких дорогах», - стверджує лейтенант міліції Інга Коваль.

Вона повідомила, що наразі в обласному центрі стаціонарні пости державтоінспекторів – відсутні. «Патрулювання значно ефективніші. А під час руху маршрутом співробітники ДАІ можуть зупинитися у визначених місцях і стежити за дотриманням водіями Правил дорожнього руху», - додає вона.

Водночас Мельничук розказав, що екіпажі не лише фіксують порушення правил дорожнього руху. «Ми збираємо інформацію про стан міських шляхів та дорожніх знаків тощо. Після завершення зміни це все реєструється у спеціальній книзі. Відділ організації дорожнього руху читає і робить приписи на відповідні служби», - каже правоохоронець.

І даішники помиляються

До маршруту «нашого» екіпажу ДПС входить Завокзальний ринок. Під час патрулювання виявили звичне для цієї місцини порушення. Як пояснив Мельничук, водій буса припаркував авто для розгрузки товару на другій смузі дороги, заважаючи руху транспорту.

Понад 15 хвилин шофер намагався переконати співробітника ДАІ в тому, що жодного порушення він не вчинив. Правоохоронець навіть приніс йому ПДР, аби вказати на норму, якої водій не дотримався.

За словами Мельничука, досить часто порушники сперечаються, інколи – поводять себе провокативно. «Ніхто ж не хоче платити штрафи і мусять розказувати-показувати. Буває й таке, що працівники ДАІ помиляються. Завжди існує людський фактор», - зазначив він.

Опісля того як суперечка стихла і водій, як сказав Євген Кравчук, майже визнав свою винну, правоохоронець склав протокол та «виніс постанову». «Тобто ми визначаємо суму штрафу і повідомляємо водія. Штраф протягом 15 днів треба заплатити або протягом 10 днів оскаржити його в суді», - пояснив даішник.

Як стверджує Кравчук, оформлення порушення ПДР займає до 15 хвилин. «Коли ж водій довго сперечається, то, зрозуміло, що довше. Цьому порушнику я виписав мінімальний штраф – 260 гривень. Він мені казав, що сусід Януковича (президент України Віктор Янукович, - «ВН»). В Київській області живе», - з усмішкою сказав він.

Зухвалі гості та неслухняні лучани

Окрім цього, Кравчук розповів про луцькі місцини, у яких найбільше стається ДТП. «На нашому маршруті – біля «Там-Таму» і Завокзального ринку. Також на вулиці Ковельській, де виїзд з Червоного Хреста, перехрестя Карпенка-Карого-Дубнівська і Ківерцівська-Героїв УПА», - зауважив він.

З його слів, гостей Луцька частіше зупиняють за перевищення лімітів швидкості, а місцевих – за керування в нетверезому стані. «Біля ринків, то всі однаково порушують», - додав міліціонер.

Згадав і він про кумедний випадок, що трапився під час служби. На кільці, яке перетинають вулиці Конякіна та Гордіюк, поламався віз. «Водій був п’яний і заблокував рух. Взагалі він дуже дивний був. В одній клітці закрив кота, півня і курку. Довелося запрягати коня, аби він від’їхав вбік», - каже Кравчук.

Російська техніка української збірки

На переконання Юрія Мельничука, луцькі даішники технікою «забезпечені нормально». Наразі патрульні їздять на автомобілях «Деу Ланос». До транспорту претензій в працівників служби немає.

Радари використовують російські, але української збірки. «Радіс» називаються. Його потрібно направити на авто, і обладнання покаже швидкість руху машини. Коли є перевищення – подається відповідний сигнал», - пояснив спеціаліст.

Жезли теж вироблені в Росії.

Всі патрульні озброєні пістолетами з бойовими набоями. Однак Мельничук стверджує, що за 12 років служби жодного разу не використовував зброю. «В нас спокійне місто – немає такого», - додав він.

***

Насамкінець Кравчук розказав, що інколи знаходить відеоролики з собою на на Youtube. «Після завершення зміни кожен займається особистими справами. А я інколи заходжу на цей сайт, щоб перевірити, чи немає нового відео зі мною», - жартома каже він.

Щодо постійної критики правоохоронців, його дивує, чому негативно оцінюють лише дії даішників. Мовляв, часто-густо водії й самі поводяться погано.
Підготував Анатолій КОТЛЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Той кому не байдуже Показати IP 4 Травня 2012 13:50
Які чесні у нас ДАІшники і добрі, німба тільки не вистачає!!!!
водій Показати IP 4 Травня 2012 14:16
день цей їм не вдавсся- не накосили собі на хлібчик з маселком.і людям мозок не виносили.
Анастасія Передрій Показати IP 4 Травня 2012 14:19
круто таких людей по-інакшому пізнавати)
Akimbo Показати IP 4 Травня 2012 14:57
Нарешті написали про них - непомітних героїв! Одного разу прийшлося їхати за такими "чергувальниками" від Старого ринку до проспекту Волі. Рухався цей супер-екіпаж з швидкістю 40 км/год. і розташовувався на полосі руху таким чином, що обігнати його прийшлось би винятково з порушенням ПДР. Я дочекався повороту ліворуч - на вул.Паркову і здійснив випередження по правому ряду - після чого був зупинений спецекіпажем (який повмикав всі засоби ілюмінації і звукового супроводження). Мав "змістовне" спілкування на протязі 15 хв. Так що ну дуже потрібна служба!
Той кому не байдуже Показати IP 4 Травня 2012 15:06
Мене колись зупинили без своїх прибамбасів, без машини, жезла (просто рукою махав, як маршрутку зупиняючи)та без інших цих своїх приколів.
Exaboto до Той кому не байдуже Показати IP 5 Травня 2012 20:29
міг не ставати в такрму випадку.
Клієнт Показати IP 4 Травня 2012 15:14
"А я інколи заходжу на цей сайт, щоб перевірити, чи немає нового відео зі мною" як беру хабара
об'єктивно Показати IP 4 Травня 2012 15:18
Водії, мені здається, частіше поводять себе хамовито, ніж працівники ДАІ. Коли отримав водійське посвідчення, перші два роки за кермом сам розмовляв з ними через зуби, часто сперечався. На даний час трішки переосмислив та почав поводити сееб на дорозі вічливо. Краще швидко та на позитивній ноті розійтись з Даішником, навіть якщо він і не мав права Вас зупиняти, чив півгодини гавкотіти (потім той же Даішник зловить Вас вже на порушенні ПДР, після чого вже штрафане по повній)))
Exaboto до об'єктивно Показати IP 5 Травня 2012 20:30
не обєктивно а субєктивно.
я Показати IP 4 Травня 2012 15:46
Ще й для фото мадам якусь прихватили з собою на трасу.
свідок! Показати IP 4 Травня 2012 15:49
де прблисковий маячок????? ще на одній фото стоять в два ряди, чому їм можна порушувати,а бусу який став ні!!!!!!!!???????????????????????????????????? це АБСУРД !!!!! перш ніж хвалити репортаж нормальний зробіть.
жужуж до свідок! Показати IP 4 Травня 2012 20:18
поясніть будь ласка, що таке прблисковий маячок? водійських прав не має, просто цікаво
свої до жужуж Показати IP 17 Травня 2012 12:13
мусарська мігалка.........
kamil до свідок! Показати IP 5 Травня 2012 11:24
пролисковий маячок вмикаэться тыльки при патрулюванні в русі за межами міста(наказ111), або коли відходять від правил(пдр) а за другий ряд то факт. було б номер видно можна було б заяву накатати з цією фото.
Exaboto до kamil Показати IP 5 Травня 2012 20:34
на самій першій фото пидри стоять посеред дороги без проблискових маячків. Звичайно той хто робив репортаж був весь на веселє і позітіве і зробив цілком "обєктивний репортаж" про наших пидрів.
Капітан Показати IP 4 Травня 2012 16:34
Особливо в четверг , коли в Луцьку авторинок .
VSC Показати IP 4 Травня 2012 16:44
Эти "уроды с жезлом" больше всех нарушают ПДД.
Лучанка Показати IP 4 Травня 2012 22:50
Я так зрозуміла, ця мадам, що на фото, якісь послуги надає, а не штрафує: -)
Колега мадам Лучанці Показати IP 5 Травня 2012 09:58
А Ви шановна пробували працювати по 12год в день, бути готовою щогодини до викликів на роботу, ще й вигдядати супер, бо працюєш з людьми, а ви про послуги, мабуть Вам це знайоме.
bond Показати IP 5 Травня 2012 16:16
Що ви з них героїв робите. Взятки вони беруть справно, допомоги від них на дорозі ніякої!!!
bond2302 Показати IP 5 Травня 2012 16:23
Не надо з них робить героїв. Взятки вони беруть справно, допомоги на дорозі від них ніякої!!!
Lis Показати IP 5 Травня 2012 16:33
Подивився фото, і теж хотів зауважити, що на головному фото "лягаві" порушують правила, та ще й точно так само, як і водій буса. Але колись їхали по Львівській, і нас зупинили вночі, авто ДАІ стояло без габаритів, без маячків, в темному місці, і я запитав-Хіба так можна? На що отримав відповідь працівника ДАІ - в Україні-все можна)
anti burж Показати IP 5 Травня 2012 23:19
Сцукі, ненавиджу №1- депутатів, №2 цих пидрів. Про які ти 12 год говориш, живуть як в "Бога за пазухою" за наші хабарчики... Одного разу заїхав на 40-й біля кільця у їхнє кубло, сидить мурло тельбо своє розкинув по столі з цепурою товщина в палець і з татухою в пів кисті, який з першого разу ніби не чує твоїх запитань....враження ніби я йому щось винен.... во сцуко
местный Показати IP 5 Травня 2012 23:53
Каждый день наматываю сотню по Луцку. Ежегодно летом-зимой на отдых по Украине. Ни разу не вымагали денег просто так и только один раз не удалось "договориться". Надо привыкнуть к ямам на дорогах, дорогому бензину и взносам в ГАИ, если хочешь ездить. Кто из водителей скажет, что ездит по правилам - с нашими правилами, дорогами, разметкой и знаками это вообще не реально.
Lenny Показати IP 7 Травня 2012 09:39
Дивні ви люди !!! Якби їздили водії нормально то б і претензій не було а то подивишся, а на дорозі одні "їздуни" блін. А для тих в кого з зором не все склалось наприклад в тої що "лучанка" як ви сказали "дамочка" яка стояла з патрулем офіцер міліції, вона була одягнута в формі і теж несе службу. А давно всі такими розумникми стали, впевнена що всі ті хто залишили свої коментарі живуть явно не на одну свою з/п!!!
Ната Показати IP 16 Травня 2012 17:06
Класно придумали ці робочі будні. Хочу Клімчука почитати.
Холодок... Показати IP 21 Червня 2012 23:06
Шановні!!! Перше ніж ревізувати роботу інших, подивіться на себе і де ВИ працюєте. Тим кому так яро неподобається робота ДПС, то хочу вам сказати що ви і є ті самі порушники, а як наслідок недотримання ПДР призводить до загибелі невинних людей які трапились на вашому широкому і безпечному шляху...а за "хабарників" нагадаю, що дача хабару теж відповідальність, самі ж порушуєте і скаржитесь на інших, хто ж вам лікар коли правил елементарної поведінки на дорозі незнаєте. Хотіла б я побачити хоч одного з вас після зміни патрулювання в екіпажі ДПС. Будьмо взаємно ввічливі, а то аж надто видно що ми УКРАЇНЦІ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus