USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Будинок офіцерів у Луцьку можуть віддати нацменшинам

29 Березня 2011 11:20
Представники національно-культурних товариств Волинської області скаржаться, що для повноцінного функціонування їм не вистачає приміщень.
Про це йшлося під час зустрічі керівників товариств із заступником голови Волинської облдержадміністрації Олександром Курилюком, – інформує прес-служба ОДА.
Зокрема, зазначалося, обмаль площ для облаштування недільних шкіл з вивчення рідної мови, для занять художньою самодіяльністю тощо.
Друга проблема – брак фінансових ресурсів для проведення статутної діяльності.
За вирішення згаданих питань і звернулися керівники товариств до представників влади.
Як зазначив Курилюк, найоптимальнішим вирішенням проблеми з приміщеннями одразу для усіх товариств було б облаштування обласного Центру національно-культурних меншин.
Як варіант розглядається будівля будинку офіцерів, яка віднедавна перебуває у віданні Міністерства оборони України.
Заступник губернатора пообіцяв, що облдержадміністрація клопотатиметься про передачу об’єкта в обласну комунальну власність.
Що ж до фінансування, каже Курилюк, то на сьогодні Комплексна державна програма розвитку культури національних меншин лише у процесі формування. Тому дав доручення відповідним службам готувати до впровадження обласну програму, згідно з якою і буде можливість підтримки діяльності національно-культурних товариств з обласного бюджету.
Довідково:
На Волині діє 15 таких, що провадять активну роботу, національно-культурних товариств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Сергій Показати IP 29 Березня 2011 12:24
Своїм немає де жити, так вони циганам і євреям роздають приміщення в центрі. Дибілізм
Красне Показати IP 29 Березня 2011 14:26
Та ж українці вже в статусі нацменшини - спитайте в табачніків. Хлопці і дівчата, не зівайте - якісь квадрати там тра ухопити для якогось союзу українок чи українських козаків. Луцьк до ІІ-ї світової війни був торговим напів-польським напів-єврейським містечком. Українців тут було до 10%. Все стає на круги своя...
Громадянин Показати IP 29 Березня 2011 15:55
Турбуючись про нац меншин ми забуваємо про українців, чому не постає питання про приміщення для українських громадських організацій? Зрозуміло, що в партії регіонів українців практично немає тому вони захищають різні меншини членами яких вони і є.
Луцький Показати IP 29 Березня 2011 16:12
Турбуючись про нац меншин ми забуваємо про українців, чому не постає питання про приміщення для українських громадських організацій? Зрозуміло, що в партії регіонів українців практично немає тому вони захищають різні меншини членами яких вони і є.
Нацмен Показати IP 29 Березня 2011 18:39
Пять років тому один безмозглий чиновник обіцяв циганам колишнє військове містечко в Гаразджі. Його затюкали і на цьому усе закінчилось. Зараз циганам (нащадкам Фараона, як вони про себе кажуть), треба віддати Будинок офіцерів. Прекрасно! Нехай спочатку Курилюк забере його від Міноборони, а потім віддасть брудним циганам і жидам. В центрі міста буде клозет на природі, бо циганам і жидам туалету в приміщенні не треба. Вони будуть кругом сра.., як в селі під хлівом. А Курилюк буде навколо ходити з совком і віником, і прибирати. Браво! Я підтримую Курилюка - цього сірого чоловічка з горбатим носом, який нічого не вирішує. Курилюк - це ганьба Волинської ОДА. Шкода, що Клімчук мусить таку шваль терпіти. P.S. А Свято-Троїцький собор нехай Курилюк віддасть під синагогу. Там жиди будуть йому співати осану. Оце буде справедливо!
mus Показати IP 29 Березня 2011 20:57
А чи чинне розпорядження Кабміну про передачу будинку на баланс Міносвіти з перспективою для технічного університету?
Офіцер Показати IP 29 Березня 2011 21:21
А те, що за цей будинок обіцяли квартири для безпритульних звільнених військових, це нічого...
ХУВАМ Показати IP 29 Березня 2011 23:26
Говорили, що продадуть за 5 мл доларів і дадуть квартири нашим офіцерам, що без квартир.
makar Показати IP 30 Березня 2011 06:50
спокійно,панове(товариші).не віддадуть вони це приміщення.треба бути йолопом,щоб безкоштовно в самому центрі міста віддати такий ласий шматочок...а нацменшинам потрібно виділити якийсь кусок приміщення десь на меланжевому заводі чи КРЗ.нехай зроблять там ремонт за свій рахунок,і все буде гут.НЄФІГ ПРЕТЕНДУВАТИ НА НАЙКРАЩЕ!така моя думка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus