USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бурштиновий апокаліпсис на Рівненщині: як «чорні копачі» нищать природу

4 Листопада 2017 18:34
У мережу виклали відео добування бурштину на Рівненщині. Сотні людей в урочищі Кмеча, Рівненської області займаються незаконним видобутком бурштину, тим самим наносячи непоправну шкоду природнім ресурсам. Адже після того, як землю перемивають у пошуках дорогоцінних каменів, грунт перетворюється на повністю непродуктивний, на якому ще декілька десятків, а то й сотні років нічого не ростиме.

Про це пише “Народна Правда“.
Нагадаємо, з дозволу Кабміну 60 гектарів лісу з бурштином отримає фірма дружини судді Вищого адмінсуду “Центр” Сонячне ремесло “. Галина Симха – дружина судді Вищого адміністративного суду Миколи Заїки – є бенефіціаром” Центр “Сонячне ремесло”, якого підозрювали в заниженні реальних обсягів видобутку бурштину і, відповідно, в ухиленні від податків.

Нагадаємо, 18 жовтня в аеропорту «Київ» (Жуляни) під час спроби вилетіти до Німеччини був затриманий депутат Верховної Ради України Борислав Розенблат.

Він є фігурантом так званої «бурштинової справи». Йому закидають отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Народний депутат намагався вивезти за межі України матеріали, важливі для розслідування «бурштинової справи», фігурантом якої він є.

Раніше детективи НАБУ затримали охоронця народного депутата БПП Бориса Розенблата під час отримання хабара. Охоронцю оголосили про підозру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мисцевый Показати IP 5 Листопада 2017 08:24
А лис як выризають отце законно уже скоро небуде де и грыбы збыраты то це законно цього. Журналисты небачать бо нема команды проце зниматы и пысаты скольки лису зныщылы ужас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus