USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Що відомо про Чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств у Луцьку

27 Червня 2019 12:15
Легкоатлетичний «спецназ» висадиться у Луцьку 6-7 липня 2019 року. Два дні у Луцьку змагатимуться спортсмени з 8 європейських збірних: України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів. Такий представницький турнір у місті проводитиметься вперше.

Проведення таких змагань стало можливим завдяки тому, що свого часу Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» відремонтував стадіон «Авангард», який здобув відповідний статус і може проводити чемпіонати міжнародного рівня. Нагадаємо, у 2015 році луцький стадіон "Авангард" був реконструйований та оновлений за останнім словом техніки.

Про деталі змагань повідомляє спільнота Fan-project Volyn.

Що заплановано?

Мова про командний чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств (Суперліга). У Луцьку змагатимуться вісім європейських збірних: України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів.

Що таке Суперліга?

Суперліга з багатоборства — перші змагання легкої атлетики такого рівня, які керівництво Євроатлетики доручило провести Україні після початку російсько-української війни. У 2013 році Донецьк приймав юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. Згодом через військові дії на Донбасі жодні змагання Україні проводити не доручали. Винятком стали декілька матчевих юнацьких та юніорських зустрічей з легкої атлетики, які також провели після реконструкції «Авангарду» у Луцьку.

Чому обрали Луцьк?

Про ймовірне рішення Євроатлетики надати Луцьку право провести Кубок Європи вперше стало відомо у травні 2017 року. Тоді до обласного центру приїздив разом із керівником Олімпійського комітету України Сергієм Бубкою керівник Євроатлетики Свейн Арне Хансен. Він був по-доброму шокований містом та стадіоном.

Через кілька місяців Суперлігу командного чемпіонату Європи з багатоборства приймав Таллінн і збірна України перемогла у командному заліку. В індивідуальному Аліна Шух була найкращою у змаганнях семиборок, а Олексій Касьянов став другим серед десятиборців. Через рік стало офіційно відомо, що Луцьк тримав право провести європейський кубок з багатоборства у 2019 році.

Що цікавого можна буде побачити?

Чоловіче десятиборство — вид спорту, що включає змагання в 10-ти видах легкої атлетики (біг на 100 м, стрибки у довжину, штовхання ядра, стрибки у висоту, біг на 400 м, біг на 110 м із бар'єрами, метання диска, стрибки з жердиною, метання списа та біг на 1500 м).

Змагання проводяться два дні поспіль (по п’ять видів за день). Результат кожного учасника визначається комбінацією його результатів в окремих видах. Є своя система нарахування очок у кожному виді (при цьому враховується саме результат, а не зайняте місце). Потім ці очки підсумовуються, щоб одержати остаточний результат.

Жінки змагаються в семиборстві. До програми в них входять біг на 100 метрів з бар'єрами, стрибки у висоту, штовхання ядра, біг на 200 метрів, стрибки у довжину, метання списа, біг на 800 метрів. Змагання із семиборства тривають також два дні — чотири перші дисципліни в перший день, три інші — в другий.

А коли очікувати на Кубок Європи?

Кубок Європи у Луцьку розпочнеться о 10:00 суботи, 6 липня. У неділю змагання триватимуть з 9.30, закінчаться о 20.00.

Хто буде змагатися у складі української збірної?

Склад української збірної такий:

Жінки (7-борство): Римма Буйненко (Дніпропетровська обл.), Дарина Слобода (Київська обл.), Ірина Рофе-Бекетова (Харківська обл.), Ганна Нелепа (Донецька обл.).

Чоловіки: (10-борство): Василь Іваницький (Львівська обл.), Олексій Касьянов (Запорізька обл.), Руслан Малогловець (Дніпропетровська обл.), Вадим Адамчук (Вінницька обл.).

А луцький «Авангард» готовий прийняти гостей?

Напередодні Кубка Європи деякі оновлення відбулися і на «Авангарді». Тут оновили верхній шар покриття доріжок і секторів, а також зробили нову розмітку арени.

Скільки коштуватиме вхід?

Потрапити на чемпіонат можна буде безплатно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus