USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Через 111 років: серед уламків «Титаніка» знайшли втрачене намисто

28 Травня 2023 00:49
Серед уламків затонулого «Титаніка», повнорозмірну 3D-реконструкцію якого зробили вперше, знайшли втрачене намисто.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на itv.com.

Прикрасу, виготовлену із зуба мегалодона, було знайдено після того, як компанія Magellan із Гернсі використала кілька підводних човнів для першого повнорозмірного цифрового сканування приреченого розкішного пасажирського корабля.

На зображеннях видно невелику деталь серед уламків – бірюзове та золоте намисто із зубом мегалодона, доісторичної масивної акули, що жила приблизно 20 мільйонів років тому.

Попри відкриття, команда не змогла відновити намисто, оскільки угода між Великою Британією та США забороняє представникам громадськості виносити артефакти з місця катастрофи.

Тепер компанія сподівається, що технологія, керована штучним інтелектом, допоможе ідентифікувати власника прикраси. До слова, на кораблі було 2200 пасажирів, коли він зіткнувся з айсбергом та затонув.

Технологія аналізуватиме кадри посадки пасажирів на корабель, скануватиме їх та оброблятиме за допомогою технології розпізнавання осіб, щоб каталогізувати одяг, який вони носили в день, коли вирушили у фатальну подорож.

Читати ще: Вперше в історії затонулий Титанік зняли на відео з роздільною здатністю 8К

Якщо аналітикам вдасться визначити, хто з пасажирів носив намисто, вони зможуть розпочати пошук живих родичів власника.

Генеральний директор компанії Річард Паркінсон назвав відкриття дивовижним, красивим і таким, що захоплює дух. Він сказав, що ця знахідка неймовірна з огляду на розмір місця катастрофи.

«Що не зовсім зрозуміло, то це те, що «Титанік» складається з двох частин, і між носом та кормою є поле уламків площею три квадратні милі, – сказав він. – Команда нанесла на карту поле так докладно, що ми могли виділити ці деталі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus