USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через 50 років у Facebook буде більше «мертвих» профілів, ніж «живих»

30 Квітня 2019 18:05
На думку науковців Оксфордського університету, через 50 років кількість «мертвих» профілів у Facebook у 1,4 млрд разів перевищить кількість «живих».

Вчені проаналізували динаміку накопичення «мертвих» акаунтів, дані прогнозованих смертності та щільності населення і поточну кількість користувачів Facebook для кожної вікової групи та країни, пише sage.journals.

Якщо соцмережа продовжить розвиватися у такому темпі, як зараз, до кінця століття у ній нараховуватиметься 4,9 млрд «мертвих» акаунтів. Втім, на думку науковців, дані цих користувачів стануть глобальною цифровою спадщиною.

«Ніколи в історії не було зібрано такого величезного архіву поведінки та культури людини в одному місці. Важливо переконатися, що майбутні покоління можуть використовувати нашу цифрову спадщину для розуміння своєї історії», – розповів співавтор дослідження Девід Уотсон.

Однак, вчені також стурбовані тим, що великі обсяги даних, накопичені користувачами, використовуються в комерційних цілях. На їхню думку, це може обмежити доступ майбутніх поколінь до історичних даних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus