USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Через COVID-19 у Словаччині вводять надзвичайний стан

30 Вересня 2020 17:08
У Словаччині з 1 жовтня введуть надзвичайний стан через поширення коронавірусу. Триватиме він 45 діб.

Це вже вдруге за період пандемії коронавірусу у Словаччині вводять обмеження. Вперше НС запровадили 16 березня, повідомляє 24 канал з посиланням на Slovensko.

Якщо епідеміологічна ситуація у Словаччині не покращиться, влада може продовжити надзвичайний стан. Про це 30 вересня заявив прем’єр-міністр держави Ігор Матович.

"Мова йде не тільки про охорону здоров’я, це буде загальний надзвичайний стан", – підкреслив Матович.

Вперше надзвичайний стан у Словаччині здебільшого стосувався сфери охорони здоров’я та соціальних послуг. Він тривав 90 днів, а саме з 16 березня по 14 червня.

Згідно з Конституцією Словаччини, надзвичайний стан можуть оголосити максимум на 90 днів у разі загрози життю і здоров’ю людини. Під час нього можуть бути обмежені основні права і свободи людей.

Додамо, що міністр економіки Річард Сулик заявляв, що не бачить причин оголошувати надзвичайний стан для всієї країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus