USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Через біженців з України в Польщі найнижче безробіття за останні 32 роки

11 Серпня 2022 22:51
У Польщі рівень безробіття в липні склав 4,9%, що є найнижчим показником за останні 32 роки, тобто за весь час з моменту падіння комунізму і початку ринкових реформ в країні.

Про це УНІАН повідомили в аналітичному центрі міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal з посиланням на Міністерство сім'ї та соціальної політики Республіки Польща.

«З початку повномасштабної війни в Польщі працевлаштувалися 372 тисячі українських біженців. Найбільше з них працює у воєводствах: Мазовецькому (82,8 тис.), Нижньосілезькому (39,5 тис.), Лодзькому (36,4 тис.), Великопольському (34,5 тис.)», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим, генеральний директор Gremi Personal Томаш Богдевич підкреслив, що порівняно з 2021 роком, попит на вакансії в агентстві з боку поляків збільшився на 9%, навіть на позиції, які традиційно займали працівники з України. Цьому зростанню є кілька пояснень: подорожчання життя в Польщі, висока інфляція (за прогнозом Єврокомісії, річна інфляція в Польщі складе 12,2%) і зростання ставок за іпотекою.

«Також ми помічаємо, що поляки починають опановувати роботи, на які раніше майже не звертали уваги, наприклад, у харчовій промисловості та логістиці. Певний парадокс в тому, що за умовних складнощів для економіки зазвичай рівень безробіття зростає, при цьому ми бачимо зворотний процес, коли рівень безробіття рекордно скорочується», – додав Богдевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 12 Серпня 2022 09:31
До чого тут українські біженці? Де аналіз?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus