USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через масштабні лісові пожежі в Австралії утворилася величезна рожева стіна пилу

2 Грудня 2019 08:15
Австралія вже два місяці потерпає від масштабних лісових пожеж - вогонь знищує сотні гектарів лісів, тварин, зокрема коал, згоріли понад пів тисячі будинків, а також гинуть люди.

Унаслідок спекотних та сухих умов через бурхливі пожежі в штаті Новий Південний Уельс утворилася масивна рожева стіна пилу, яка котиться землею. Про це повідомляє ТСН з посиланням на ABC News.

В Австралії нині – посуха. Пройшли незначні дощі. Проте їх недостатньо. Тож влада попереджає, що в разі відсутності опадів, масштаби пожеж лише зростатимуть.

Багато населених пунктів Австралії нині окутані димом.
A massive wall of dust rolls across the far west area of New South Wales, formed from the hot and dry conditions in the region, a result of the raging wildfires. https://t.co/EKlquKI0EF pic.twitter.com/8ng9r532fn— ABC News (@ABC) December 1, 2019
Через нищівні лісові пожежі в Австралії загинули сотні коал. Сумчасті тварини особливо сприйнятливі до пожеж, нападів собак, зіткнень з транспортними засобами та захворювань. Під час пожежі коали можуть вижити, тільки якщо високо залізуть на дерево, а вогонь швидко пройде під ними.

Тим часом науковці кажуть, що такі величезні пожежі є наслідком глобального потепління й відповідно зменшенням опадів. Вони констатують, що останні кілька років літо в Австралії було рекордно спекотним. Відповідно зміни клімату призвели до збільшення екстремальних спекотних подій та посилення тяжкості інших природних катастроф, зокрема посухи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus