USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Через нестачу води на Рівненській АЕС можуть зменшити потужність реакторів

7 Травня 2018 18:48
Нестача води для Рівненської АЕС пов’язана з тим, що русло Стиру захаращене затопленими баржами, переконаний керівник Укртрансбезпеки в області. АЕС змушена зменшувати потужність реакторів, аби уникнути їхнього перегріву та техногенної катастрофи.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 7 травня.

Як повідомив начальник управління Укртрансбезпеки в області Віталій Конончук, Стир є судноплавною річкою на протяжності 241 кілометр. Однак низка барж стоять впоперек річки та заважають судноплавству. Він розповів, що зв’язувався з Рівненською АЕС, розмовляв з головним інженером атомної електростанції про техніку безпеки. Затори, які створюються під час посухи, значно впливають на роботу АЕС. Зараз станція змушена розробляти документацію на будівництво шлюзу для додаткового резерву води. Нестача води виникає у зв’язку з тим, що вільний прохід води обмежений, змушує електростанцію зменшувати потужність реакторів, аби не було перегріву та техногенної катастрофи.

Щодо цього питання планують провести окрему нараду в ОДА. Наразі склали п’ять приписів щодо усунення порушень. Час їхнього виконання спливає 26 травня. Потрібно демонтувати конструкції, які не відповідають вимогам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus