USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через незаконні врізки у каналізацію стоки нечистот витікали у Світязь. Відео

28 Липня 2021 20:54
Власники баз відпочинку на Світязі несанкціоновано врізаються в каналізаційну систему, через що стоки можуть забруднити озеро.

Про це розповів Суспільному Шацький селищний голова Сергій Карпук.

На місці працювала комісія, де були представники Шацької селищної ради та фірми-підрядника, що будує централізовану каналізацію. Зі слів Шацького селищного голови, комунальники знайшли десяток врізок у каналізаційну систему, яка ще не працює у селі Світязь. Каже: фекальні води просто витікали з люків у водойму.
Одну із врізок знайшли на приватному обійсті Тетяни Сухніної. Жінка тут приймає туристів. Каже: «Врізку мені проводили самі хлопці, які тут робили. Я, як почула, що каналізації не буде – просто закрила туалети всі».
Заступниця Шацького селищного голови Людмила Єрофеєва говорить, що власниця садиби незаконно під’єдналася до ще не працюючої мережі. Врізки у каналізацію комунальники заблокували, аби туди більше не потрапляли побутові стоки.

Начальниця відділу контролю Держекоінспекції Ольга Мосійчук каже, що після отримання скарги працівники перевірять місця несанкціонованих витоків, будуть відбирати проби ґрунту та встановлювати ступінь забруднення. У разі виявлення порушень власники садиб та посадові особи можуть бути притягненні до відповідальності у вигляді сплати штрафу та суми завданих збитків довкіллю.
«Зараз будівництво централізованої каналізації в селі Світязь – на завершальному етапі», – говорить керівник проєктів підрядної організації Віталій Яльницький. Каже: очисні споруди, в які вода потраплятиме з мережі готові на 95%, за місяць – два планують завершити будівництво повністю.
Зі слів селищного голови Сергія Карпука, коли мережа буде готова до запуску, до неї зможуть під’єднатися приватні будинки, після того, як будуть розроблені технічні умови.

Сергій Карпук розповів: крім Світязя, нову каналізаційну мережу проклали у селах Пульмо, Гаївці, Мельниках та Шацьку. Проєкт на 6,5 мільйонів євро реалізовують в рамках транскордонної програми «Польща-Білорусь-Україна». Завершується він до кінця цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Народ Показати IP 28 Липня 2021 22:05
Просто треба в каналізацію кинути дріжджі. Салют буде бізнесючкам красівий.
Наведіть порядок ! ! Показати IP 28 Липня 2021 22:07
А що то за юридичний термін - "власник бази відпочинку" ? База відпочинку, згідно з вимогами ДБН, не може розміщатися в межах сельбищної території ! А то все - житлові будинки, літні кухні, господаські споруди, "времянки', шпихліри і нужники - самовільно пристосовані під тимчасове житло для відпочиваючих, які і близько технологічно і юридично не можуть називатися базами відпочинку, бо не відповідають елементарним випогам ДБН . Називається все те - незаконне зайняття підприємницькою діяльністю їз самовільним використанням державних природних ресурсів ! І говорити тут треба не про якусь самовільну врізку для окозамилювання , а про грубе порушення адміністративного, податкового і кримінального законодавства !
Турист Показати IP 28 Липня 2021 22:44
Я не я і хата не моя. Надавати по мозгам і закрити к чорту садибу.
Не свідок Показати IP 29 Липня 2021 00:11
Якщо подивитись вподобання коментарів "+" та "-", то порядок в Україні буде не скоро....
Лучани Показати IP 29 Липня 2021 08:56
Шкода Світязь...Всі хочуть на ньому заробити....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus