USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через півроку Луцьк отримає сміттєсортувальну лінію

13 Грудня 2017 07:00
Луцька міська рада планує придбати підіймально-транспортувальне обладнання для сортування твердих побутових відходів.

Уже оголошено подання тендерних пропозицій щодо закупівлі обладнання. Заявки прийматимуть до 9 січня 2018 року, а аукціон, своєю чергою, має відбутися 14 лютого.

Заплановано, що сміттєсортувальну лінію, орієнтовною вартістю 6 мільйонів гривень, доставлять у Луцьк до 1 червня 2018 року.

Обладнання, про яке йдеться, матиме потужність не менше 50 тисяч тонн сміття на рік, тобто за годину зможе переробляти близько 12–15 тонн відходів. Окрім того, лінія підходитиме для використання змішаних відходів, що мають високу насипну щільність, та сортуватиме сміття на органічні та інертні дрібні матеріали, чорні метали, ПЕТ-пляшку, скло, макулатуру, кольорові метали, плівку та інші матеріали.

Також обладнання під час роботи буде безпечним для працівників.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів, що лінію для сортування твердих побутових відходів встановлять на станції перевантаження твердих побутових відходів, що на вулиці Трункіна, 7.

Однак, оскільки обладнання для сортування сміття мобільне, Юрій Крась не виключив варіанту, що лінію можуть згодом перенести на полігон у Брище.

Нагадаємо, директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич зазначав, що сортувальна лінія, наявна на міському полігоні твердих побутових відходів у Брищі, не вирішує проблему навантаження полігону відходами і не сортує обіцяні обсяги сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus