USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через рік усі вакцини від коронавірусу будуть недієвими через нові штами

30 Березня 2021 23:58
Об’єднання НКО People’s Vaccine Alliance («Альянс за вакцини для людей») провело опитування експертів з приводу вакцинації від коронавірусу. Більшість вважають, що наявні вакцини незабаром стануть марними, так як в світі постійно з’являються нові штами SARS-CoV-2, як нещодавно в Чехії.

Про це пише СТРАНА.ua з посиланням на The Guardian.

В опитуванні брали участь 77 експертів-епідеміологів, вірусологів і фахівців з інфекційних захворювань з 28 країн, які працюють в американському університеті Джонса Хопкінса, Єльському університеті, Імперському коледжі Лондона, Единбурзькому університеті.

88% експертів вважають, що малі масштаби вакцинації від COVID-19 в деяких країнах збільшують ймовірність виникнення нових різновидів вірусу, стійких до вакцин.

«Нові мутації виникають щодня. Іноді вони знаходять нішу, яка підходить їм більше, ніж їхнім попередникам. Ці везучі варіанти можуть передаватися більш ефективно і потенційно уникати імунної відповіді щодо попередніх штамів вірусу», – заявив доцент епідеміології Єльського університету Грегг Гонсалес.

Тим часом, зазначає The Guardian, поки США і Великобританія прищепили хоча б однією дозою вакцини понад чверть населення і забезпечили себе поставками сотень мільйонів доз препаратів, інші країни, такі як ПАР і Таїланд вакцинували менше 1% жителів. У деяких країнах вакцинація ще навіть не починалася.

Дві третини опитаних експертів вважають, що через появу нових штамів препарати можуть виявитися марними вже через рік. На думку третини респондентів, нові вакцини знадобляться світу через дев’ять місяців.

Експерти вважають, що там, де рівень вакцинації буде низьким, нові штами коронавірусу будуть стійкіші до дії препаратів.

«Не вакцинувавши весь світ, ми допустимо появу все нових мутацій, в результаті чого можуть виникнути штами, які мають стійкість до вакцин, які існують сьогодні. Щоб з ними впоратися, знадобиться робити нові щеплення», – сказав Гонсалес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда Показати IP 31 Березня 2021 07:33
А це означає,що людство входить в період виживання.Ми вже потруху забуваємо СНІД,інші віруси...а ще зміни клімату,екологія і звичайно віртуальна реальність,що вже приводить до психічних відхилень швидкими темпами,локальні війни,диктарорські режими і релігійні протиріччя нікуди не поділись.Людина-слабка істота...
Анонім Показати IP 31 Березня 2021 10:29
Хай дадуть людям спокій з ковідом, природний відбір був завжди, є і буде, поки є життя. Знають, що роблять гірше своєю вакцинацією, проте бажання заробити гроші надто сильне. Ковід поки-що не схожий на чуму, проте спільними зусиллями фармкомпаній і політиків все може статися. Деколи краще зачекати і подумати, ніж зайвий раз метушитися, бо можна наламати багато дров

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus