USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Через сутички в аеропорту Барселони постраждали 56 людей, частину рейсів скасували

15 Жовтня 2019 11:29
В аеропорту Барселони «Ель-Прат» сталися сутички між поліцією і протестувальниками, які підтримують незалежність Каталонії.

Щонайменше 56 людей звернулися за допомогою до медиків через травми, отримані під час сутичок, повідомляє УНІАН.

Більшість поранених перебували в першому терміналі аеропорту. Десятьом постраждалим знадобилася госпіталізація.

Відомо, що близько 8 тисяч мітингувальників сиділи перед виходами до першого терміналу. Вони перекрили доступ до аеропорту і порушили його роботу.

Мітингувальники вимагали звільнити 12 каталонських лідерів, яких напередодні засудили до різних покарань через проведення референдуму про незалежність.

Деякі екіпажі не змогли прибути на робочу зміну. Авіакомпанія Vueling врешті скасувала сто рейсів, запланованих на 14 жовтня, і ще частину, які мали вилетіти 15 жовтня. Iberia та Air Europa також були змушені скасувати частину рейсів.
У зв’язку з загостренням ситуації в Барселоні МЗС України рекомендує громадянам уникати масових скупчень людей та враховувати можливі затримки і скасування рейсів.

Нагадаємо, у понеділок Верховний суд Іспанії засудив дев'ятьох лідерів каталонських сепаратистів від 9 до 13 років тюремного ув'язнення за їх участь у референдумі про незалежність у 2017 році. Максимальний термін ув’язнення, 13 років, отримав колишній заступник голови уряду Каталонії Оріол Жункерас – за підбурювання до заколоту та розтрату державних коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus