USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Через те, як ми вчимо дітей, вони можуть втратити роботу - засновник Alibaba Group

26 Січня 2018 14:52
Засновник і голова ради директорів компанії Alibaba Group Джек Ма під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі попередив, що роботи досить скоро можуть замінити людину. Однак, зазначає найбагатший китаєць, щоб цього уникнути, слід змінити систему освіти. Про це повідомляє delo.ua.

"Щоб не боятися майбутнього, нам слід приділити особливу увагу освіті наших дітей. Те, чого ми вчимо наших дітей зараз, і спосіб, яким їх навчаємо, можуть призвести до того, що в майбутньому вони втратять роботу. Тому що якісь розрахунки машина робитиме в рази краще. Дітей вже зараз треба вчити за допомогою творчого, інноваційного підходу ", - розповів Джек Ма в Давосі.

На його думку, до 2030 року роботи зможуть зайняти близько 800 млн робочих місць. "Для освіти це велика проблема. Якщо ми не змінимо систему освіти, через 30 років ми опинимося в біді. Зараз ми навчаємо дітей по системі, яка існувала років 200, по системі, заснованій на знаннях. Так ми не можемо навчити дітей бути конкурентоспроможними порівняно з машинами. Машини - розумніші ", - констатував найбагатший китаєць.

Щоб досягти успіху, на його думку, потрібен високий коефіцієнт інтелекту (IQ). Щоб мати сили протистояти світу - розвивати емоційний інтелект (EQ).

"Але якщо хочете, щоб вас поважали, і зрозуміти цей світ, вам не обійтися без коефіцієнта любові (LQ). Машина ніколи не буде мати таких переваг".

Самих знань тепер недостатньо, запевняє Джек Ма. "Нам треба вчити дітей чогось унікального. У чому машина не зможе нас перевершити", - зазначив засновник Alibaba. Йдеться про так званих soft skills: цінності, переконання, об'єктивне мислення, командна робота, турбота про інших.

Джек Ма також зазначив, що вчителям треба враховувати три елементи, що становлять освіту дитини: академічні знання, персональні навички та спортивні здібності.

"Треба вчити дітей спорту, музики, малювання, іншим мистецтвам, які доводять, що люди - різні", - пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 26 Січня 2018 15:45
Будемо машин емоціями і любовію перемагати... А МОЖЕ ПРОСТО НЕ ШУТКУВАТИ ЗІ ШТУЧНИМ ІНТЕЛЕКТОМ І РОБОТАМИ, І ВСЕ БУДЕ ГАРАЗД?
Ну да Показати IP 26 Січня 2018 16:26
Саме головне що завжди переможе той хто буде чхати на ці всі інтелекти і буде мати відчуття власної гідності, а таких стає все менше і менше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus