USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Штучний інтелект вперше переміг людину у гонці дронів

2 Вересня 2023 00:41
Система на основі штучного інтелекту Swift виграла кілька перегонів проти трьох чемпіонів світу з гонок безпілотних літальних апаратів, що стало першим випадком, коли ШІ переміг людей у фізичному виді спорту.

Про це повідомляє The Independent.

Система на основі штучного інтелекту під назвою Swift була розроблена дослідниками з Цюріхського університету в Німеччині та компанією Intel.

Зазначається, що у гонках, які проходили з 5 по 13 червня 2022 року на спеціальній трасі, спроєктованій в ангарі аеропорту Дюбендорф поблизу Цюріха, Swift пролетів найшвидше коло, випередивши на півсекунди найкраще коло, виконане людиною-пілотом.

Читати ще: 36% учених вважають, що штучний інтелект може спричинити катастрофу ядерного рівня

Спеціальна траса розміром приблизно 25 на 25 метрів була побудована зі сімома квадратними проходами, які потрібно було пройти в правильному порядку, щоб завершити коло. Дронам також доводилося виконувати складні маневри, щоб успішно подолати трек.

Незважаючи на те, що Swift міг записати на свій рахунок найшвидше коло, люди все ще краще адаптувалися, ніж безпілотник зі штучним інтелектом, який вийшов з ладу, коли умови відрізнялися від тих, для яких його тренували.

До цього часу системи на основі ШІ досягли кількох чудових перемог над людьми в низці стратегічних ігор, зокрема Deep Blue від IBM переміг у шахи Гарі Каспарова в 1996 році, а AlphaGo від Google переміг найкращого чемпіона у Go – Лі Седоля в 2016 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus