USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Через відсутність лікарів у Іваничах можуть закрити пологове відділення

30 Липня 2019 17:51
Пологове відділення Іваничівської центральної районної лікарні перепрофілюють на педіатричне. Породіллі, які стоять на обліку, будуть народжувати в медичних закладах інших населених пунктів. Про це розповіла головний лікар Іваничівської ЦРЛ Алла Баранчук, пише БУГ.

30-го липня у facebook опублікували пост, в якому йдеться про закриття пологового відділення.

«В Іваничах неприємна звістка – зачиняють пологове відділення. Сумно, важко на душі... І ніхто не задумається, а що робити жінкам, які в цікавому положенні, їхати за кілометри, шукати, де найближче пологове. Люди, бийте на сполох, бо це життя наших дітей і онуків... Яка краса, чистота і умови були для жінок!», – написала Валентина Бжицька.

Головний лікар медзакладу розповіла, що пологове відділення перепрофілюють на педіатричне. Бо є недостатність ліжок у дитячому відділенні, яких там всього 10.



Чому ж жінки не матимуть змоги народжувати в Іваничах?

На обліку в жіночій консультації на даний момент перебуває близько 60 вагітних жінок, з яких 14 готуються до пологів. Два молодих спеціалісти перейшли працювати до нещодавно відчиненого обласного перинатального центру, один – у декретній відсутці.

«В пологовому відділенні Іваничівської ЦРЛ не лишилося лікарів-акушерів, – пояснює Алла Баранчук, – Якщо б спеціалісти прийшли на роботу, питання б відпало. Та вирішуватися доля пологового відділення буде в вересні. Ми отримали погодження від управління охорони здоров’я. Направили листи до медзакладів Володимир-Волинського, Нововолинська, Горохова. Попереджена і екстренна медична допомога. Породіль будуть направляти на пологи до ближчих територіально лікарень. Гінекологи в жіночій консультації, яких також є лише три на 2,5 ставки, будуть надалі проводити огляд вагітних та планово направляти на пологи».

Нагадаємо, ще два роки тому працівники акушерського і гінекологічного відділення, пацієнти Іваничівської районної лікарні та небайдужі люди були стурбовані чутками про закриття пологового відділення. Тоді ж головний лікар Іваничівської ЦРЛ Петро Ципа повідомив колективу наступне: не буде ні скорочення, ані закриття, натомість об’єднають акушерське відділення із гінекологічним, що й зробили.

Коридори та палати в пологовому Іваничівської лікарні були приведені до належного стану, створені відповідні умови для породілль. Матеріально-технічна база у відділенні достатня. Облаштовані зали для сімейних (партнерських) пологів, у яких є драбинки, м’яч для вагітних тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
1 Показати IP 30 Липня 2019 18:32
До того часу до поки хірург буде отримувати 4 тис грив зарплати- то позакривають не тільки акушерство з гінекологією і не тільки в Іваничах
Анонім до 1 Показати IP 30 Липня 2019 21:18
Ну за те у головних лікарів зарплата від 15 до 25 тис.
Навуходоносор Показати IP 30 Липня 2019 18:56
Мавр сделал свое дело, мавр может уходить...Я имею ввиду залетную из США птаху Супрун, которая пять лет реформирует медицину весьма интересным способом: в Фейсбуке и Твиттере рекомендует как чихать, как есть чеснок правильно, как использовать марлевые повязки и прочие "как", которые нужны больше аборигенам папуа Новой Гвинеи, чем украинцам.
лікар до Навуходоносор Показати IP 30 Липня 2019 21:43
не потрібно мінімальні зплати у медиків списувати на Супрун! стати вчителем,як Ви -можна вчитись заоочно - стати хірургом-8 років стаціонару і на виході 4 тис грив і відсутність житла.
Л. Показати IP 30 Липня 2019 23:38
Це лише початок. За абсурдну зарплату ніхто працювати не буде. Кордони відкриті. Спеціалістів скоро не знайдеш, буде тільки гірше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus