USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Через «Ягодин» незаконно везли медобладнання для діагностики зору

7 Грудня 2021 21:45
На митному посту «Ягодин» у водія-далекобійника виявили та вилучили авторефрактометр вартістю понад 105 тисяч гривень.

Про це повідомляє Волинська митниця.

Цей медичний прилад, який широко застосовується офтальмологами для діагностики зору, при ввезенні на митну територію України підлягав обов’язковому декларуванню. Однак від пропозиції додатково заповнити письмову митну декларацію на товар, не зазначений у товаросупровідних документах, перевізник відмовився. Аргументував тим, що нічого, крім особистих речей та заявленого вантажу, більше не везе.

Новенький авторефрактометр був виявлений у процесі повного огляду транспортного засобу. Тепер він тимчасово, до остаточного рішення суду по суті справи, вилучений у громадянина. Відповідно до ст. 472 Митного кодексу, дії з недекларування товару комерційного призначення тягнуть за собою конфіскацію та штраф у повному розмірі його вартості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 7 Грудня 2021 20:39
а що таке обладнання виготовляють в Україні ?...складне медобладнання має ввозитись безмитно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus