USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через закриття ДЮСШ Україна посіла 44 місце у медальному заліку Олімпіади-2020

30 Серпня 2021 16:39
Збірна країни на Олімпіаді-2020 в Токіо посіла 44 місце в загальному командному заліку. Це найнижчий показник за всю історію участі України в літніх Олімпійських іграх. Це зумовлено тим, що за 5 років в Україні закрилася кожна десята спортшкола.

Про йдеться на сторінці народного депутата України, лідера партії «ЗА Майбутнє» Ігоря Палиці у Фейсбуці.

«Україна пишається здобутками наших спортсменів на Олімпійських іграх. Збірна країни здобула чимало медалей, особливо в Атланті, Сіднеї, Афінах та Пекіні. Проте, на жаль, ми маємо визнати: 44 місце в загальному командному заліку є найнижчим показником за всю історію участі України в літніх Олімпійських іграх.

Читати також: Олімпіада в Токіо: українські спортсмени завоювали більше золота для інших країн, ніж для своєї

Причина, насамперед, у низькій ефективності роботи дитячо-юнацьких шкіл, де починають тренуватися майбутні олімпійські чемпіони. Протягом останніх п’яти років в Україні закрилася кожна десята така спортшкола. Найбільше скорочення ДЮСШ та СДЮСШОР вдарило по сільських регіонах та малих містах.

Молоде покоління у віддалених місцевостях втратило змогу займатися в ДЮСШ. Проте й діти, які мають таку можливість, чимдалі менше ходять до спортшкіл. Через відсутність державної політики пропаганди спорту за останні роки кількість учнів скоротилася на десятки тисяч. А це не тільки втрачене здоров’я молоді, а й загублений майбутній олімпійський потенціал країни.

Упевнений, що масована популяризація спорту серед дітей та юнацтва, оновлення спортивної інфраструктури в невеликих містах і селах мають бути одними з ключових завдань держави. Тому наша партія «ЗА Майбутнє» звертається до влади з пропозицією передбачити фінансування розвитку системи ДЮСШ у проєкті держбюджету на 2022 рік. Крім того, додаткові кошти мають отримати спортшколи, які готують спортивний резерв для національних збірних команд. Успішне майбутнє України – за здоровою молоддю!» – вважає народний депутат.

Як ми писали, українські спортсмени завершили виступи на Олімпійських іграх у Токіо, здобувши 19 медалей і посівши 44 місце за загальною кількістю нагород.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 30 Серпня 2021 16:54
У США взазалі дюсша нема, все платне. У далеких містечках нема секцій. За все треба платити і бідним спорт доступний тільки в школах на стадіонах.
Поет до лучани Показати IP 30 Серпня 2021 17:09
Як кажуть в народі - "таланти треба підтримувати, бо бездарі проб"ються самотужки".
Анонім до лучани Показати IP 31 Серпня 2021 09:20
Ви там були? Бачили??? Знаєте???
ja Показати IP 30 Серпня 2021 16:55
Але параолімпійці показуюють непогані результати
Народна прокуратура Показати IP 30 Серпня 2021 17:14
А у нас все так. Видатні реформатори спочатку ліквідовують якусь інституцію, не розуміючи її призначення, а потім, побачивши, що скоїли дурницю, відновлюють її вже під іншою назвою. І ніби й процес іде: якісь нормативні акти пишуться, гроші тратяться, люди на посади призначаються, а зрештою ніякого позитивного результату немає і суспільство топчеться на місці.
Мешканка Показати IP 30 Серпня 2021 17:40
Про що ви говорите фізкультура в школі тільки на папері. Стадіони всі приватні. Про який спорт може бути мова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus