USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Намагаються ламати хребти»: Ігор Палиця розповів про тиск влади на кандидатів від партії «ЗА Майбутнє»

11 Вересня 2020 10:56
Голова політичної партії «ЗА Майбутнє», нардеп від Луцька Ігор Палиця та співочільниця фракції партії «Європейська солідарність» Ірина Геращенко заявили про тиск з боку влади на людей, які йдуть у їхні політичні партії.

Про це вони розповіли в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу», передає ТСН.

Чинна влада забороняє йти керівникам шкіл, вчителям, лікарям до опозиційних партій. Те, що відбувається сьогодні, перевершує те, що відбувалося у 2015 році. У Київській області на кандидатів в мери, які йдуть від нас, дали команду тиждень тому підняти всі кримінальні справи, дати підозри до виборів. Щодо мене, то сказали два тижні тому підняти всі справи, які були в Волинській облраді, включаючи бурштин. Привезти їх до Києва і підняти все на Палицю. І сказали: «З партією не боріться, але з лідером треба боротися», – зазначив він.

За словами Палиці, СБУ дає команди всюди «підіймати кримінальні справи проти людей, які йдуть «ЗА Майбутнє».

«У Донецькій області вчителька звичайної школи, яка пішла кандидатом в районну раду від партії «ЗА Майбутнє», була звільнена за командою голови Донецької ОДА наступного дня з роботи. Це відбувається всюди, тому що люди не хочуть йти в «Слугу народу», – говорить голова політичної партії «ЗА Майбутнє».

Його слова прокоментувала нардеп Ірина Геращенко.

«Це правда. Ми багато працюємо в регіонах і ідеологічно наші люди бояться. За їхніми словами, вчителі розповідають, що директори шкіл не йдуть з нами в списки, тому що їм погрожують звільненням з роботи, виключенням їхніх шкіл з «Великого будівництва». З повагою ставлюся до Сергія Риженка (головлікар балотуватиметься в мери Дніпра від «Слуги народу». – ред.). Всі прекрасно знають, який був тиск на лікарню і на пана Риженка для того, щоб «отримати» його в «Слуги народу». Не все пан Риженко може сказати, а я можу дозволити собі сказати правду», – зазначила Геращенко.

Співочільниця «Європейської солідарності» додала, що їй шкода, що «хребти намагаються ламати людям, які дуже багато зробили для країни».

Своєю чергою претендентка на посаду міського голови Києва від партії «Слуга народу» Ірина Верещук назвала це «якимось когнітивним дисонансом».

«Тут говорять, що влада слабка, некомпетентна, яка нічого не може і взагалі не керує ситуацією в регіонах. Тут вже виявляється: влада настільки диктаторська, що може собі дозволити кримінальні справи, переслідування тощо. Це ж нелогічно», – зазначила вона.

Своєю чергою, міський голова Тернополя Сергій Надал розповів про тиск влади після рішення міста не дотримуватися червоних карантинних обмежень, які встановлює уряд. Він зауважив, що з Офісу Президента йому не телефонували, однак, за його словами, «є інші способи тиску».

«Є правоохоронні органи, які виконують свою роботу. А якихось безпосередніх спілкувань з представниками керівництва держави не відбувалося», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волиняка Показати IP 11 Вересня 2020 12:29
Геращенко жаліється?)) В неї коротка пам'ять?)) Нехай згадає порошенківські методи боротьби з опозицією!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus