USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через паводок лучани питимуть трішки більше хлору

12 Березня 2010 15:43
 
Луцькі санітарні служби через можливе підтоплення підстраховуються і радять ДКП «Луцькводоканал» додати у воду трішки більше хлору, ніж зазвичай.
Заступник головного інженера «Луцькводоканалу» Юрій Вега розповів, що наразі жодна із свердловин, із яких мешканці обласного центру Волині п’ють воду, не підтоплена. Проте у «зоні ризику» можуть опинитися близько 20 свердловин із 55. «Це нормально. Таке спостерігається щороку», – зауважує спеціаліст.
Він стверджує, що нинішнє підвищення води у річці Стир не пов’язане із таненням снігу. Мовляв, води у Стиру побільшало через те, що на Хрінницькому водосховищі відкрили шлюзи в очікуванні рух талих вод. Наразі, за твердженням Веги, річка, котра омиває Луцьк, вільна від криги і за тиждень-два рівень води у головній річці зменшиться.
Юрій Вега запевняє, що затоплення свердловин жодним чином не вплине на якість води, котру споживають лучани. Адже свердловини герметичні і це виключає потрапляння туди талої води ззовні. Проте санітарні служби міста радять додати у воду трішки більше хлору, ніж звичайно. Себто 0,5 міліграмів хлору на літр води, замість 0,3 міліграмів. Кажуть, на смак води це не вплине. Такі зміни запровадять тільки на період паводку.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Volynyanyn Показати IP 15 Березня 2010 11:35
На дворі 21 століття, а в нас воду ще хлорують. Далеко нам до цивілізованих країн.
Evil Показати IP 15 Березня 2010 16:34
А хто її п'є? Компанії на кшталт "Чистої води" за символічну оплату підвозять чистеньку водичку у бутликах - і пий собі на здоров'я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus