USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Чергова «справа честі» поліції: імен убивць Шеремета досі не назвали

30 Грудня 2016 12:15
З моменту вбивства українського журналіста Павла Шеремета минуло п’ять місяців, а жодної конкретики ми досі не знаємо. Натомість тодішня голова Нацполіції Хатія Деканоідзе, яка нещодавно пішла у відставку, заявляла, що розслідування смерті відомого журналіста Павла Шеремета є для неї справою честі.

Правоохоронці досі не називають імен ні виконавців вбивства, ні замовників. Відзначають тільки те, що вибухівку встановила жінка, якій допомагав чоловік, пише Gazeta.ua.

Саморобний вибуховий пристрій потужністю 600 г у тротиловому еквіваленті закріпили під водійським сидінням на днищі машини, встановили експерти.

Слідчі опитали сотні людей. Вилучили відео з камер спостереження. На них видно, що вибуховий пристрій під автівку Шеремета заклала жінка. У парі з нею працював чоловік. Особи обох не встановили.

По допомогу в розслідуванні Україна звернулася до американського ФБР з проханням провести низку експертиз. Так, глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе зустрілась із представниками Федерального бюро розслідувань США з питання розслідування убивства журналіста Павла Шеремета. Після зустрічі вона повідомила, що вони будуть допомагати розслідуванню.

Проте результати досі не оприлюднили.

Влітку Деканоідзе оголосила про справу честі, однак 14 листопада вона пішла у відставку і тепер невідомо, для кого тепер це справа честі.

29 листопада в.о. глави Нацполіції Вадим Троян повідомив, що експерти ФБР привезли українському слідству висновки дослідження відеомоніторингу в справі про вбивство Шеремета.

Зі слів Трояна, це останнє дослідження в справі, яке вони проводили, висновок щодо вибухотехнічного дослідження було надано раніше.

27 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав журналістам УНІАН, що агенти Федерального бюро розслідувань США до справи з розкриття вбивства журналіста Павла Шеремета в Україні не залучені.

Як відомо, виконавчий директор порталу "Українська правда" Павло Шеремет трагічно загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху авто керівника видання Олени Притули, в якому він їхав на роботу. Йому було 44 роки.

Ключовою версією вбивства слідство вважає помсту за професійну діяльність.

Протягом останніх місяців поліція і силові керівники не розголошують жодної інформації, заявляючи, що це може нашкодити слідству.



Сам генпрокурор Юрій Луценко ніби заступається за поліцію, мовляв сама Генпрокуратура повинна контролювати хід справи, а не поліція.

"Згідно з юридичною термінологією контроль та процесуальне керівництво лежить на прокуратурі", - каже Юрій Луценко.

У Мінську, де поховали журналіста, друзі та колеги Шеремета не вірять, що українське слідство знайде убивць і замовників журналіста.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus