USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Четверта річниця: «Іловайський котел» став переломним моментом війни на сході України

13 Серпня 2018 11:32
Бої під Іловайськом стали одним з переломних моментів війни на сході України.

Про це повідомляє УНІАН.

Звільнення Іловайська було розпочато 10 серпня, а вже через вісім днів українські силовики звільнили частину міста. 19 серпня нашим військовим навіть вдалося прорватися в центр Іловайська і підняти український прапор. Однак після вторгнення регулярних російських військ іловайське угруповання опинилося в оточенні.

29 серпня Путін пообіцяв відкрити «зелений» коридор українським військовим, які були в оточенні. Проте українським військовим висунули ультиматум - потрібно здати все важке озброєння. Однак росіяни обіцянки не виконали, і 30 серпня колони українських військових раптово почали розстрілювати з засідок. За час подій в Іловайську загинуло 366 українських військових і 429 отримали поранення. Сотні українських бійців опинилися в полоні, їх тримали в нелюдських умовах і мучили тортурами. Важкі втрати спонукали українське керівництво до укладення Мінського перемир'я. Розслідування причин трагедії досі триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus