USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Члени сім’ї хворого на COVID-19 волинянина вільно розгулюють селом, – очевидці

11 Травня 2020 19:25
Попри вимогу бути на самоізоляції, члени сім’ї хворого на COVID-19 мешканця села Лище Луцького району вільно розгулюють населеним пунктом, зокрема відвідують пошту та магазини.

Про це сьогодні, 11 травня, Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили очевидці.

Так, зі слів місцевих мешканців, жінку із сім’ї хворого на COVID-19 лищанина, сьогодні бачили у відділенні Укрпошти. Таку інформацію підтвердили й працівники місцевої пошти, засвідчивши факт, що жінка приходила забирати посилки. Також очевидці назвали прізвище, ім'я та адресу проживання лищанки, які видання з етичних міркувань поки що публікувати не буде.

Окрім того, продавчиня одного із місцевих магазинів засвідчила інформацію, що окремі члени сім’ї хворого чоловіка відвідують й магазин.

Інформаційне агентство Волинські Новини поцікавилось у старости села Лище Підгайцівської ОТГ Віталія Шкорупського, чи відомо йому про факт порушення режиму самоізоляції у селі і як захистити місцевих жителів у таких випадках. На це посадовець відповів, що у разі виявлення порушення самоізоляції членів сімей, де є хворі на коронавірусну інфекцію, відвідування ними магазинів, пошти тощо, відмови ними покидати вищезазначені місця, негайно викликати поліцію, працівники якої приймуть відповідні міри.

Так, відповідно ст. 41 Закону № 1645-III особи, винні в порушенні законодавства про захист населення від інфекційних хвороб, несуть відповідальність згідно із законами України. Адміністративна відповідальність за порушення самоізоляції в умовах епідемії коронавірусу може передбачати штрафи від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, а умисне зараження людей передбачає кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, від коронавірусної інфекції помер пенсіонер з села Воротнів Луцького району. Серце чоловіка зупинилося сьогодні, 11 травня.

Фото - ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Чужий Показати IP 11 Травня 2020 20:05
Залиште людей у спокої !!!
Лищанин до Чужий Показати IP 12 Травня 2020 23:30
Що значить "залиште"? Хай далі тиняються селом і заражають інгих?
Ага Показати IP 11 Травня 2020 20:31
З такими друзями ( сусідами) ворогів не треба... По перше навряд ці люди ходили вільно по селу після того як отримали позитивний тест (експрес тест) свого родича, а по друге - експрес тести мають велику похибку. Люди, що з вами? Готові на вогні спалити , як свого часу інквізиція.
Лище до Ага Показати IP 11 Травня 2020 21:07
Голота є голота)
Голядинець Показати IP 11 Травня 2020 21:26
У Шацькому районі колишній голова РДА схопив корону, бо постійно спілкувався із пцуньками?
Лищанка Показати IP 12 Травня 2020 13:14
А як людям купити буханку хліба не контактуючи з людьми? То ж не помирати з голоду, інша справа ходити без засобів захисту, хоча і вони ненадійні.
Волинянин Показати IP 12 Травня 2020 21:44
да ви ж даже толком новини не можете написати - ви вже оприділіться мешканець якого села))
Волосний писар до Волинянин Показати IP 12 Травня 2020 23:29
Судячи по грамотності вашого коментаря, ви взагалі писати не вмієте)
Маня Показати IP 13 Травня 2020 09:15
Чому так не боялися пневмонії кілька років тому..свинячого грипу в кавичках"?! Тоді люди теж хворіли і вмирали! Але Вас не так інформували-зомбували,як це робиться саме в даний час! І коли так боїтеся,то Самі сидіть дома і нікуди не виходьте! Владі вигідний карантин,самоізоляція,штрафні санкції і т.д,бо так легше керувати людьми,як отарою овець Схаменіться вже нарешті,більшість перехворіє! Але не будьте гірше тварин! Хоча тварини і то допомагають один одному,а не так як Ви!
Лищанин Показати IP 13 Травня 2020 21:32
А що тут далеко ходити? Редьчихи ходять селом, наче не на самоізоляції, далі Петька Рибай, який коронавірус в село привіз... Сам бачив, знаю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus