USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чоловіки з Ківерців спиляли дуба, але не встигли втекти. Фото

13 Березня 2017 09:43
Чоловіків, які спиляли дуба, виявила ківерцівська лісова охорона.

Самовільну рубку було здійснено у кв. 135 Ківерцівського лісництва, повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Двоє чоловіків із Ківерців встигли спиляти дуба діаметром 56 см та розкряжувати його на 4 колодки по 3 м. Проте вивезти з лісу цінну деревину порушники не встигли – завадили цьому працівники лісової охорони.

Сталося це сьогодні близько 18 год. під час спільного рейду лісової охорони державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» та мобільної рейдової бригади. Лісопорушників вдалося спіймати на гарячому.

Хоча чоловіки намагалися виправдатися і заперечували свою причетність до незаконної рубки, факти (у тому числі й наявність бензопили) свідчили про інше.

Варто зазначити, що при падінні зрізане дерево зламало вільху. Тож природі завдано подвійної шкоди. Сума збитків при цьому становить близько 18 тис. грн.

На місце прибули працівники поліції. Тривають слідчі дії. Покарання та розмір штрафу для лісопорушників визначить суд.



На жаль, такі випадки непоодинокі. Лише минулого тижня повідомлялося про виявлену ківерцівською лісовою охороною крадіжку 3 дубів, де сума завданих збитків сягнула майже 50 тис. грн. Матеріали справи було передано у правоохоронні органи. За фактом відкрито кримінальне провадження.

А незадовго до того працівники цуманської мобільної рейдовової бригади затримали порушників, які зрізали понад столітнього дуба у межах Ківерцівського НПП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
смішно Показати IP 13 Березня 2017 10:06
Зловили дріб'язок, а вагони, які вивозяться ніхто не бачить.
Анонім до смішно Показати IP 13 Березня 2017 23:42
правильно пишете, як крав, краде вагонами то чомусь не бачать, закривають очі на такі речі, або за заниженими цінами відпускають.Ї все сходить з рук, ніхто не бачить. Но люди то бачать все!
вітал Показати IP 13 Березня 2017 10:12
Отак у нас завжди ... зловлять когось з одною колодою і розголосу що ніби найбільший порушник і злодій ... А от ті хто під "0" ділянки (гектар) вирізають під виглядом санітарної чистки і лісовозами вивозять так тиша ... бо "откат" пішов куди треба ... Ріжуть ліс, що скоро (10 - 15 років) нічого незалишиться ... корупції все одно що буде взавтра
Лісовик Показати IP 13 Березня 2017 10:21
Покарання та розмір штрафу для лісопорушників визначить суд. Хай краще прокуратура, сбу, обласний суд та інші куплені дармоїди візьмуться за головного лісопорушника та злодюгу області - кватирка та його команду..... Ці нелюди стосовно багатства волинського краю негребують ніодною колодкою, а ешелонами. саша, при голововувані, меншого лося - зеника, в новочервищанському, повирізував такі частини лісу, що за кілометри видно один одного
0000 до Лісовик Показати IP 13 Березня 2017 23:51
Цікаво, цікаво треба якось глянути та кинути в інтернет фото нехай знають люди своїх "хероїв", А то займаються окозамилюванням, пускають туман в очі людям сміття зібрали, ще щось, а самі крадуть міліони людського-державного. Коли це все закінчиться? Коли дадуть оцінку цим нелюдям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus