USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому дитсадки у Луцьку досі не працюють

4 Травня 2022 09:24
Роботу дитячих садочків на території Луцької громади через безпеку поки не відновлюють. Одна з причин – відсутність у приміщеннях укриттів та сховищ.

Про це розповів у програмі «Сьогодні. Головне» на Суспільне Волинь керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

З його слів, садки в Луцьку облаштовані звичайними підвальними приміщеннями, які за нормами не підходять для перебування дітей на випадок повітряної тривоги.

«Має бути укриття з проточною водою, з каналізацією, відповідною вентиляцією. Є нормативи, яких потрібно дотримуватися. І знову ж таки: чи зможемо в разі тривоги швиденько спустити дітей в підвальне приміщення. Відкрити, звичайно, можна, але треба детально вивчити всі питання», – зазначив освітянин.

Перевіркою готовності дитсадків для відновлення роботи в період воєнного стану займатиметься комісія, до якої увійшли рятувальники, правоохоронці, представники Держпродспоживслужби та освітяни.

«Звернень щодо відкриття дитсадків багато, адже є багато батьків, які хочуть відновлюватися на робочому місці. Але ми першочергово аналізуємо ситуацію з безпекою, маємо вивчити питання доцільності відкриття дитсадків у цей час», – каже посадовець.

Усього, додав Віталій Бондар, в Луцькій громаді є 51 комунальний дитсадок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Андрій Показати IP 4 Травня 2022 10:15
Тобто те, що батьки не мають на кого лишити дітей і змушені інколи залишати на старших з позиції безпеки всіх влаштовує? ??? ДИтячий майданчик це більш надійно ніж садок так пане Бондаре? А в вчителі повноцінні уроки по зуму теж з позиції відсутності бомбосховищ не моуть провести чи тут просто комусь в управлінні розуму не вистачає?
777 до Андрій Показати IP 4 Травня 2022 12:02
Відповідальність за дітей несуть батьки, а не хтось. Чи як ви уявляєте під час тривоги де мають знаходитись діти? В садочках відсутні бомбосховища.
Андрій до 777 Показати IP 4 Травня 2022 13:18
Серйозно.... а держава це типу так отримувач податків за безпеку вона не відповідає....? ШАНОВНІ це тупе перекладання з хворої голови на здорову. Якщо Ви не знаєте то ті батьки які під час тривог всеж водять своїх дітей в бомбосховища то ті укриття в 99% це звичайні підвали багатоповерхівок і нема там " з проточною водою, з каналізацією, відповідною вентиляцією." тому надування щок чиновниками, що ми дітей в садок не візьмемо бо нема води в підвалі це втікання від відповідальності та відсутність навіть бажання організувати процес... вам зручно щоб діти масовано сиділи на вулиці бігали по дорогах, були без належного ПРОФЕСІЙНОГО догляду та навчання.... а, що зарплату і так платять навіщо "напрягатись"....
1 до Андрій Показати IP 4 Травня 2022 18:11
1. Тобто ви згодні віддати дитину в заклад, де немає безпечних умов? А якщо що, то хто буде винний? У вас діти взагалі є, чи ви просто язиком помахати вийшли. 2. Зарплату так не платять. Майже всі дитсадки зараз на простої - в кращому разі отримають 2/3 середньомісячної, а в гіршому - 2/3 окладу. Освітню субвенцію в основному забрали, навіть на ті 2/3 не вистачає коштів. Цікаво за які кошти зараз зможуть відкрити садочки...
Андрій до 1 Показати IP 4 Травня 2022 18:53
1) Ви мене не чуєте у мене вдома як і в 99%Лучан умови з позиції безпека/війна точно такі самі як в садку (звичайний підвал без зручностей а враховуючи той факт, що я елементарно маю забезпечувати харчування дітей і нема на кого їх лишити то питання безпеки взагалі є критичним. ми взагалі беремо за дужки факт відсутності дошкільної освіти як такої. 2) Щодо зарплати це НЕПРАВДА управління свої кошти отримує.... питання ЗП в садочках я не піднімав бо не компетентний. 3) ну так і говоріть ПРАВДУ нема грошей любі лучани платники податків а не видумуйте комісії з перевірки стану садків... до Вашого сорому шановні міські чиновники в інших містах такі кошти знаходять бо якщо дивитись на пріорітет бруківка - дитина пріорітет має бути за дитиною а у нас як?
вова Показати IP 4 Травня 2022 11:23
Тому що це небезпечно-мішень для ворога,ви такі тупі чи як?
Ден Показати IP 4 Травня 2022 13:11
Я що зроблено?
Імя Показати IP 4 Травня 2022 23:19
Які садки??? Ви що?? Ракети літають над головами!!! Хто нестиме відповідальність за ваше дитя в разі влучання в садок, не дай Боже? Не мають права працювати заклади освіти під час війни! З іншого боку, яка мати добровільно віддасть дитину в садок, не будучи певною, що побачить її ще раз? Риторика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus