USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому Меган Маркл і принц Гаррі назвали сина Арчі Гаррісон

9 Травня 2019 15:10
8 травня герцог і герцогиня Сассекські офіційно представили сина публіці та королеві Єлизаветі, а також оголосили його ім'я, пише Новое время.

Принц Гаррі і Меган Маркл назвали свого новонародженого сина Арчі Гаррісон Маунтбеттен-Віндзор.

Про це пара повідомила на своїй сторінці в Instagram, опублікувавши фото знайомства сина з прабабусею, королевою Єлизаветою і її чоловіком, герцогом Единбурзький, для яких він став восьмим правнуком.
Королева Єлизавета і принц Філіп знайомляться з правнуком

Ім'я не було в списках фаворитів букмекерських контор, проте, потрапило в кілька топ десяток.

На відміну від принца Джорджа і принца Луї у сина Меган Маркл і принца Гаррі буде тільки одне середнє ім'я.

Видання Mirror, пояснило значення імен Арчі Гаррісон Маунтбеттен-Віндзор.
Арчі

У цього імені англійські і шотландські корені і воно є скороченням від імені Арчибальд.

За даними сайту для батьків babycentre воно походить від німецького слова ercan, яке означає справжній і bald, що означає хоробрий.

Гаррісон

Початково прізвище Гаррісон все частіше стає першим ім'ям для хлопчиків.

Це власне англійське ім'я, яке означає Harry son, тобто син Гаррі.

Маутнбеттен-Віндзор

Це прізвище, яке носять члени королівської родини, у яких немає королівського титулу.

До 1917 року у королівської родини взагалі не було прізвища, її члени використовували назви будинків, до яких вони належать.
Але король Георг V, батько королеви Єлизавети, прийняв прізвище Віндзор.

Офіційний сайт королівської родини повідомляє: «Ім'я родини було змінено в результаті антинімецьких настроїв під час Першої світової війни, і ім'я Віндзор було прийнято на честь однойменного замку».

На засіданні Таємної ради 17 липня 1917 Георг V заявив, що «всі нащадки по чоловічій лінії королеви Вікторії, які є британськими підданими, крім нащадків жіночої статі, які вступають або вступили в шлюб, повинні носити прізвище Віндзор».

Коли королева зайняла трон, вона прийняла рішення, що хоче, щоб прізвище її нащадків відрізнялася від прізвищ інших членів сім'ї.

Таким чином, вона змінила прізвище на Маунтбеттен-Віндзор, приєднавши до королівського прізвища прізвище свого чоловіка принца Філіпа.

Нагадуємо, що син принца Гаррі і Меган Маркл народився рано вранці в понеділок, 6 травня. Його вага 3,26 кг. Восьмий правнук королеви Єлизавети займає сьоме місце в черзі на королівський престол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus