USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому на Волині затримують виплати безробітним

21 Травня 2021 21:54
В обласному центрі зайнятості пояснили, чому частина безробітних, які перебувають на обліку кілька місяців отримують лише по тисячі гривень і у зв’язку з чим виникла поточна затримка виплат допомоги.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту.

Зокрема, заступник голови облради Григорій Пустовіт зауважив, що в обласну раду надходять повідомлення від волинян про кількамісячні затримки виплат допомоги з безробіття.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк повідомив, що це сьогодні реальний стан справ у службі зайнятості всієї України. І на гарячі лінії надходить чимала кількість скарг і звернень, у тому числі й від волинян.

«У зв’язку з тим, що кількість безробітних більша, кількість отримувачів максимального розміру допомоги (9, 080 тис. грн) збільшилась, а наповнення сплати ЄСВ зменшилося, сьогодні служба зайнятості України щоденно недоотримує приблизно 25-30 мільйонів гривень. Дефіцит складає близько мільярда гривень. Картина ідентична в усіх регіонах, у тому числі й на Волині. Затримка з виплати допомоги з безробіття становить 3-4 тижні», – пояснив він.

Проте частина з тих, хто став на облік в центр зайнятості отримує всього лише по тисячі гривень. Це пов’язане зі зміною законодавства і верифікацією з Пенсійним фондом, яка відбувається раз у квартал. Зі слів керівника центру зайнятості, особи, які за перші місяці року отримали по тисячі гривень, різницю отримають однією сумою після проведення верифікації.

«У зв’язку зі зміною законодавства раз у квартал служба зайнятості проводить верифікацію з Пенсійним фондом. Люди отримують кошти, але не в повному обсязі за попередні місяці. За лютий, березень та квітень – по тисячі гривень, а за травень проходить повністю верифікація, всім цим людям перераховується допомога і вся різниця буде однією сумою виплачена. А поточна затримка становить 3-4 тижні», – запевнив Роман Романюк.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 21 Травня 2021 22:41
часом певні особи не заробляють собі процент, проганяючи зазначені кошти по рахунках в банку?
Sany Показати IP 22 Травня 2021 08:14
Брехня !!! Заборгованість становить ...2місяці !!!!!!
Анонім Показати IP 22 Травня 2021 09:03
цікаво чи є хоч тиждень заборгованості зарплати в депутатів?
Безробітний Показати IP 22 Травня 2021 09:34
Брехня від директора. Подивіться на фото скільки працівників у вишиванках тільки в м.Луцьку, а скільки їх сидить по районах і всім треба щось дати , а віддачі немає. Я простояв два місяці на обліку і тільки одні відмітки і жодної пропозиції на роботу. Сам знайшов зараз роботу і задоволений. Навіщо їх стільки тримати ? За два місяці жодної копійки допомоги, а зарплати отримують вчасно.
Луцьк Показати IP 22 Травня 2021 10:00
А в безробітного які права є в нашому реальному суспільстві? Ти ніхто і звуть тебе ніяк.І нікого не гребе чи в тебе є за що купити хліба і оплатити ліки з комуналкою! Тримають на обліку,то сопи і мовчи,бо якщо і дають направлення на роботу,то на таку,де господарі не платять працівникам або знають,що людині воно не підійде.Складається враження,що все робиться для того,щоб безробітні не витримували і самі викручувалися або знімалися з обліку.А затримки з їхньою тисячою становлять вже по три місяці,а не по 2-3 тижні.Вся ота верифікація прикриття !
Лучанка Показати IP 22 Травня 2021 11:15
Зараз тільки ліній і дурний не може заробити. Навіть в Луцьку. Пишете, самі мусять викручуватись. Ха.. ну а на то ти і людина, а не мавпа, щоб працювати і заробляти. Мало платять, працюй краще , не обманюй, не кради,вчися, зароблятимеш більше. А то чекають тільки допомогу по безробіттю... в кожному дворі такі сидять на лавочці і чекають що їм з неба впаде, що їм всі винні.
Замок Показати IP 22 Травня 2021 13:50
На лавках сидять люди поважного віку,які заслуговують на те,щоб відпочити.Або мами з маленькими дітками,які перебувають в декретній відпустці,а ті,які з старшими дітьми,то тих забезпечують батьки або чоловіки.І аж ніяк не ті,що стоять на обліку в центрі зайнятості.А ти,лучаночко,розрахуйся з своїх робіт і зроби хоч одну спробу прийти просто з вулиці і попроситися куди-небудь на роботу без кума,свата і впливової руки!В кращому випадку з тобою поговорять і відмовлять "культурно-ввічливо"В гіршому навіть говорити ніхто не буде,передадуть охороною,що вакансій немає,хоча ти будеш мати інформацію,що вони є! А чого варті їхні анкети,які люди заповнюють в супермаркетах ,надіючись,що їх можливо візьмуть.А все так і припадає пилюкою в довгому ящику!Або починається:вік не підходить,у вас діти малі,досвіду немає і так далі.Держава повинна створювати робочі місця,а не розвивати мережі аптек,барів,заправок і торгівлі,де знову ж таки "господар барин"!
Unknown Показати IP 23 Травня 2021 10:53
За 3 місяці було всьоголиш 1 тисяча з копійками, а по закону мали давати 90% зарплати, навіть якщо розділено, мінімум 2 рази в місяць. А вийшла дуля з маслом. Перекачали гроші депутати...
Оксана Показати IP 21 Червня 2021 10:07
Брехня,пишут,що затримка 3-4недiлi,а по факту 2 мiсяцi.Людям немае за ,що жити.I головне незнаеш на, що чекати далi!!
Вася Показати IP 25 Серпня 2021 21:57
Брехлива злодійсько-олігархічна влада плювала на своїх громадян,скидає з себе обовязки,скорочує все що може,розвалює державу.Олігархи тим часом дограбовують прихватизоване і вивозять все, що можна продати за кордон.
Михайло Показати IP 1 Грудня 2021 07:21
72% проголосувало за чинного президента в надії, що буде все і зразу, і тільки бідним, а тепер плачете. Закочуйте рукава і працюйте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus