USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому святкування Дня міста Луцька хочуть перенести

17 Квітня 2018 11:00
Святкування Дня міста хочуть перенести з 24 серпня на 22 травня, щоб підняти його значимість на більш високий рівень, адже наразі воно співпадає зі святкуванням Дня Незалежності.

Про це йшлося 17 квітня під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Як розповів cвященик Миколай Цап, єпархія пропонує на розгляд питання щодо перенесення святкування Дня міста.

«Ми прив’язалися до дати 22 травня, оскільки це день покровителя нашого міста Миколая. В багатьох містах України святкування відбувається у травні. Зміна дати дозволить підняти свято на більш високий рівень, адже воно співпадає з святкуванням Дня Незалежності та Дня прапора, а в цей період в місті мало студентів. Окрім того, до цього дня можна приурочити більше заходів», - зазначив священик.

Зі слів депутата Юрія Безпятка, насамперед потрібно зважати на думку лучан, адже депутати не можуть самостійно переносити дату святкування.

Відтак, депутати підтримали пропозицію, щоб звернення було розглянуте департаментом культури, аби через деякий час повернутися до обговорення цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
громадянка Показати IP 17 Квітня 2018 11:32
я - за! люблю наше місто! і воно заслуговує на увагу!
123 Показати IP 17 Квітня 2018 12:06
ЛЮДИ! ВАМ ЩО НЕМАЄ ЧИМ ЗАЙНЯТИСЬ? ЧИ ДУША СВЯТА ПРОСИТЬ ? ЦЕ ЗНОВУ ЛИШНІ ВИТРАТИ З БЮДЖЕТУ ! МОЖЕ ДОСТАТНЬО СВЯТКУВАНЬ ?..
Лучанин Показати IP 17 Квітня 2018 12:08
Знову ж таки чому в травні, а не в вересні коли повно студентів і вони всі відпочивші, повні сил? Всі студенти є лучанами, всі народилися в Луцьку? Ну чому треба то одне приписати, то інше? Яке вони відношення до міста мають? Так, навчаються, але завтра більшість закінчать, поїдуть в інше місто та й забудуть взагалі що колись тут були. Чому постійно треба щось видумувати? Щоб підняти його значимість на більш високий рівень? Тобто День Незалежності та День прапора не є значимими? А День народження в епархії вже всі собі попереносили?
лучанин Показати IP 17 Квітня 2018 21:34
22 травня – страшний день для історії українського народу. Цього дня 2014 року неподалік міста Волноваха Донецької області 51-а ОБМР втратила 18 бійців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus