USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Чому Україна отримає 1, а не 2 млрд євро від ЄС

20 Вересня 2018 15:54
Євросоюз виділить Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги, а не 1,8-2 млрд євро, як планувалося раніше.

"Розмір програм визначається відповідно до наявних макрофінансових проблем у державі. Сьогодні економіка в Україні зростає. Тому 1 мільярд євро достатньо, щоб подолати кризу. Гроші надійдуть двома траншами по 500 мільйонів євро", - заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, пише Європейська правда.

За його словами, нова програма ЄС містить вимоги до України. Йдеться про створення антикорупційного суду, перевірку декларацій держслужбовців, перевірку кінцевих власників компаній.

Фінансування ЄС залежить від співпраці України з МВФ.

"Граничний термін програми макрофінансової допомоги ЄС визначений за тривалістю чинної програми співпраці України з МВФ. Тобто до весни наступного року. Якщо замість діючої програми із фондом Україна отримає нову — це нічого не змінить", - наголосив Валдіс Домбровскіс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан (Крымчанин) Показати IP 20 Вересня 2018 16:15
Яснеє ясного-розкрадуть.
Їван Показати IP 20 Вересня 2018 16:45
При всьому тому, шо майже нічого з вимог ЄС не виконано, а по рівню корупції - впереді колони всєй, і за то треба ручки цілівати !
Просто до Їван Показати IP 20 Вересня 2018 17:57
да застрелись ти з тою корупцією вже.... в нас гроші і без корупції крадуть. Є гарне прикриття - АТО. Там вже трильйон напевно вивели, оскільки там пролилися ріки крові безнивинних людей, а Парашники все далі розказують за патріотичні ідеї.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus