USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому з'являється кашель і що робити*

27 Березня 2023 18:39
З раннього дитинства кожен із нас хоча б раз зіштовхувався з набридливим кашлем, викликаним різними причинами, які, до речі, не завжди вдається чітко з'ясувати. Вважається, що кашель – це така захисна реакція організму, що виникає у відповідь певний подразник. Найчастіше людина вирішує самостійно приймати таблетки від кашлю для дорослих із домашньої аптечки, які можна купити в інтернет-аптеці «Здравиця» за приємною ціною.

Що таке кашель

Як згадувалося вище, кашлем вважається захисна реакція організму, при впливі деяких подразників. За допомогою кашлю, від зайвого виділення секрету та мікробів очищаються органи дихання. Існують кілька видів цього захворювання з різною симптоматикою та різними способами їх усунення.

Шляхи виникнення кашлю та його види

У природі існує кілька явних збудників кашлю: віруси, бактерії та алергени. Також недуга може вражати дихальну систему через брудне та запорошене повітря. Все це призводить до зайвого вироблення слизу в легенях, який організм намагається вивести. Кашель ділять на сухий та вологий. При сухому кашлі хворого мучать дратівливі позиви, а при вологому – з кашлем виділяється мокротиння. Більше того, кашель може мати різний період тривалості. Виділяють гостру фазу, затяжну та хронічну. У першому випадку кашель триває приблизно 2 тижні, протягом яких хворий кашляє постійно і найчастіше з виділенням мокротиння. Гострий кашель частіше за все виникає при респіраторних захворюваннях, гострому бронхіті, запаленні легень, фарингіті.

Як лікувати кашель

При появі симптомів кашлю необхідно лікувати його причину. Для цього потрібно отримати консультацію лікаря і слідувати описаній схемі лікування, яка сприятиме переходу сухого кашлю в продуктивний, тобто позбавлення мокротиння. Лікар зможе точно встановити причину виникнення кашлю та не допустить перехід хвороби до хронічного стану. Найчастіше для лікування кашлю використовують муколітики, які розріджують мокротиння, а також відхаркувальні засоби, які сприяють її відходженню.
Народна медицина

Якщо все ж таки звернутися до лікаря немає можливості і немає інших варіантів, крім як впоратися з хворобою самостійно, можна звернутися до засобів народної медицини:

- трав'яні збори. Настої з трав добре очищають від слизу при трахеїті, бронхіті та пневмонії;

- інгаляції. У боротьбі з інфекцією добре зарекомендували себе шавлія, прополіс, хлорофіліпт;

- рясне пиття. Добре підійдуть морси, відвар шипшини, тепле молоко з медом;

- розпарювання ніг. Зв'язок нижніх кінцівок та верхніх дихальних шляхів колосальний.

*Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я, перед прийомом медпрепаратів обов’язково проконсультуйтесь з лікарем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus