USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чорногорія знову оголосила про епідемію і заборонила українцям в'їзд автомобілями

22 Липня 2020 13:48
Національна координаційна рада з інфекційних захворювань при уряді Чорногорії повторно оголосила епідемію COVID-19 на всій території країни через зростання захворюваності.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Від середи вводиться декілька нових тимчасових заходів, мета яких – подальше запобігання поширенню коронавірусу, в той же час полегшуються заходи в деяких муніципалітетах, де епідеміологічний ризик був знижений.

Носіння захисних масок на відкритому повітрі і в приміщенні стає обов’язковим на всій території Чорногорії, включаючи дітей старше 7 років, за винятком пляжів і національних парків, за умови дотримання фізичної дистанції та інших заходів безпеки.

Зібрання людей на всій території держави обмежуються максимум 40 особами у відкритих громадських місцях і 20 особами в закритих, із зобов’язанням дотримуватися дистанції не менше двох метрів.

Починаючи з 22 липня в’їзд на територію Чорногорії для мешканців України і Білорусі можливий лише у разі їх прибуття авіаційним транспортом. Без обмежень у Чорногорію можуть в’їжджати мешканці країн «зеленого списку», мешканці країн «жовтого списку» або ті, хто перебував в них протягом останніх 15 днів можуть потрапити до Чорногорії за наявності негативного ПЛР-тесту, не давнішого за 72 години.

При цьому українці можуть в’їжджати до Чорногорії автомобілем, якщо останні 15 днів вони перебували в країнах «зеленого» чи «жовтого» списків. Для українських туристів, які прямують до Чорногорії передбачені нові правила.

Туроператор зобов'язаний забезпечити вимірювання температури тіла пасажира хоча б один раз перед посадкою в аеропорт. Пасажиру, який має підвищену температуру тіла, заборонено сідати в літак і відправлятися до Чорногорії.

Після прибуття пасажирів до Чорногорії та відразу після перетину прикордонного переходу туроператор зобов’язаний передати кожному пасажиру інформаційну довідку, що містить опис заходів та рекомендацій Інституту громадського здоров’я Чорногорії, та повідомити пасажира, що він зобов’язаний дотримуватися вказаних заходів.

У випадках, коли туристичний пакет включає екскурсії, туроператор зобов’язаний вести детальний облік місць, які відвідують туристи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus