USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Чи доступні виборчі дільниці на Волині для осіб з інвалідністю

19 Липня 2019 17:23
В райдержадміністраціях заздалегідь вирішили, що особам з інвалідністю не варто приходити на дільниці, - повідомляє громадський омбудсмен з захисту виборчих прав.

Про це йшлося під час пресконференції на тему «Підсумки передвиборної кампанії на Волині: результати спостереження ОПОРИ та реагування поліції на порушення» 19 липня у Луцьку.

Як повідомила громадський омбудсмен з захисту виборчих прав ГМ ОПОРА у Волинській області Євгенія Коваленко, переважна більшість звернень до неї стосувалася переважно консультацій щодо внесення їх до реєстру виборців або тимчасової зміни адреси голосування. Звернень менше, ніж було під час президентських виборів. Напевно, це пов’язане з періодом відпусток та канікул у студентів. Також менша кількість громадян зверталася до суду.

Під час президентських виборів омбудсмен зафіксувала декілька випадків, коли не всі особи з інвалідністю могли вільно дістатися до виборчих дільниць. Тому вона здійснила моніторинг у межах області щодо того, чи всі дільниці обладнані пандусами, чи освітлюються приміщення, чи перебувають в аварійному стані.

Інформацію надали, повідомивши, що дільниці переважно розташовані на перших поверхах будівель, мають пандуси і не перебувають в аварійному стані.

Зі слів Євгенії Коваленко, це неправдива інформація, адже більшість дільниць не мають пандусів, є дільниці на других поверхах. Її обурило те, що практично з усіх райдержадміністрацій офіційно відписали, що всі громадяни з інвалідністю можуть проголосувати вдома. Тобто, в адміністраціях вже заздалегідь визначили, що цим громадянам не потрібно приходити на вибори, тому що дільниці належним чином не обладнані. Як наголошує омбудсмен, якщо громадяни хочуть проголосувати на дільниці, закон передбачає, що дільниця повинна бути належним чином обладнана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus