USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Чи називати вулиці на честь загиблих бійців у Луцьку, вирішуватимуть на громадських слуханнях

11 Січня 2023 09:31
У Луцьку проведуть громадські слухання щодо присвоєння двом вулицям назв на честь двох героїв сьогодення, які загинули під час повномасштабної війни.

Таке рішення ухвалили 10 січня під час засідання комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць, передає Суспільне.

Йдеться про вулицю Волгоградську, яку пропонують назвати на честь бійця Сергія Пянтковського, який народився та жив у Луцьку. Вулицю Чехова хочуть перейменувати на честь командира батальйону «Карпатська Січ», франківця Олега Куцина.

Як розповів голова комісії Михайло Щур, пропозиції щодо вшанування сучасних полеглих воїнів і найменування вулиць на їхню честь постійно надходять до міської ради, але до сьогодні вирішення цього питання члени комісії відтерміновували.
«Різні розглядалися варіанти. Є позиція, що під час війни не варто перейменовувати чи найменовувати на честь героїв, що варто дочекатися закінчення війни. Але є й інша позиція, що процес декомунізації треба завершувати швидше», – сказав Михайло Щур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани Показати IP 11 Січня 2023 16:50
Розумний знає як вийти із складної ситуаціії, а мудрий у неї не попадає ! Самі, блін, завели у політичний тупик, а тепер стрілки переводять і нехай рішення приймається на громадських слуханнях ! Першим пунктом рішення на громадських слуханнях буде: Висловити недовіру отим мудрагелям депутатам і ліквідувати оту комісію ! А міська громада і без них справиться !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus